Vágólapra másolva!

Pato, Pirlo, Inzaghi és Maldini nélkül érkezik a Milan

Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője kijelölte azt a 20 játékost, aki Budapestre utazik, hogy szerdán 19 órától megmérkőzzön a magyar ligaválogatottal a Puskás Ferenc Stadionban.

Az olasz klub hivatalos honlapja szerint a csapat mindhárom aranylabdás játékosa, azaz az ukrán Andrij Sevcsenko, továbbá a brazil Kaká és Ronaldinho is eljön a magyar fővárosba. A sztárok közül azonban Milánóban marad az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok Andrea Pirlo, Gianluca Zambrotta és Filippo Inzaghi, a 40 évesen is a világ legjobb védői közé tartozó Paolo Maldini, valamint az ifjú brazil Pato.

Az alapcsapatból ugyanakkor pályára léphet az angol David Backham és a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes holland Clarence Seedorf is.

A Milan kerete:
kapusok: Zeljko Kalac, Filippo Perucchini
védők: Matteo Darmian, Marek Jankulovski, Philippe Senderos, Thiago Silva, Felipe Mattioni, Nicola Pasini
középpályások: Massimo Ambrosini, David Beckham, Mathias Cardacio, Mathieu Flamini, Rodney Strasser, Federico Furlan, Wilfred Osuji, Kaká, Clarence Seedorf
csatárok: Andrij Sevcsenko, Ronaldinho, Tabare Viudez

Felbontották Emerson szerződését

Emerson kérésére az AC Milan felbontotta brazil labdarúgója szerződését. "Emerson személyes okokra hivatkozva azt kérte, hogy azonnal engedjük el" - olvasható a Milan közleményében. A 33 éves középpályás, aki korábban megfordult az AS Roma és a Juventus együttesében is, 2007-ben a Real Madridtól igazolt az AC Milanhoz, de új csapatában nem sikerült a kezdőcsapatba küzdenie magát. Emerson éppen akkor kérte elengedését, amikor Gennaro Gattuso először végzett teljes értékű munkát decemberi térdműtétjét követően.