Vágólapra másolva!
A pakisztán The International News értesülései szerint várhatóan Kottán György lesz az ország labdarúgó-válogatottjának az új szövetségi kapitánya.

Az 58 éves tréner csütörtökön érkezett meg az Indiától nyugatra fekvő ázsiai országba, és állítólag hajlandó a szövetségi kapitányi poszt betöltésére, amelyért 75 ezer dolláros, azaz 17,5 millió forintos fizetést kapna - hogy havonta vagy évente, arról nem tesz említést a lap.

A pakisztán lap januári tudósítása szerint Bicskei Bertalant is szerették volna megnyerni kapitánynak, ám az [origo] érdeklődésére a tréner a hír megjelenése után azt mondta, semmit nem hallott a pakisztán futballszövetség tervéről, sőt nemrég Egyiptomban vállalt munkát az Al-Maszri klubcsapatnál.

Az egykori MTK-futballista Kottánnak a szerződés aláírása után azonnal munkába kell vetnie magát Lahore városában, hogy felkészítse a válogatottat a március 5. és 15. között Nepálban rendezendő Miniszterelnök-kupára, valamint az áprilisban Sri Lankán sorra kerülő Kihívás-kupára.

Kottán György jól ismeri az ázsiai futballkultúrát, hiszen 2000 októberétől három éven át dolgozott a bangladesi nemzeti válogatott szakvezetőjeként, ráadásul a csapattal 2003 januárjában megnyerte a Dél-Ázsia-kupát, majd Indiában is edzősködött.