Vágólapra másolva!
Egy héten belül harmadik alkalommal került szembe egymással a Liverpool és az Arsenal együttese. Az egy héttel korábbi BL-negyedöntő, illetve a hétvégi bajnoki egyaránt 1-1-es döntetlennel ért véget, ezúttal viszont a Liverpool házigazdaként 4-2-re nyert, s kiharcolta a Bajnokok Ligája-elődöntőt. A nap másik mérkőzésén a szintén angol Chelsea 2-1-es hátrányból fogadta a Fenerbahcét, s Ballack korai fejesével, illetve Lampard késői találatával kiverte a török meglepetéscsapatot. Ezzel megismétlődik a tavalyi elődöntő, akkor a Liverpool büntetőkkel jutott be a fináléba a Chelsea ellen.

Eredmény, BL-negyeddöntő, visszavágó:
Liverpool (angol) - Arsenal (angol) 4-2 (1-1)
Anfield Road, 41 ezer néző
v.: Peter Fröjdfeldt (svéd)
Liverpool: Reina - Carragher, Skrtel, Hyypiä, Fábio Aurélio - Mascherano, Xabi Alonso - Kuyt (Arbeloa, 93.), Gerrard - Crouch (Babel, 78.), F. Torres (Riise, 87.)
Arsenal: Almunia - Touré, Gallas, Senderos, Clichy - Eboué (Walcott, 73.), Flamini (Gilberto Silva, 42.), Fabregas, Diaby (Van Persie, 73.) - Adebayor, Hleb
gól: Hyypiä (30.), F. Torres (70.), Gerrard (85., büntetőből), Babel (92.), illetve Diaby (13.), Adebayor (84.)

A Liverpool és az Arsenal egy héten belül harmadszor találkozik egymással, de a három meccs közül ez lesz a legfontosabb, hiszen itt dől el, melyikük jut be a legjobb négy közé a BL-be.

A hazai együttesben Babel meglepetésre csak a kispadon kapott helyet, csakúgy, mint Riise, a kezdőben Fábio Aurélio mellett Crouch jutott szóhoz.

Az Arsenalban a cseh Rosicky számára már véget ért a szezon, a holland Van Persie sérülés miatt a kispadra sem ülhetett le, így aztán a csatársorban Hleb lett Adebayor partnere.

Forrás: MTI

Diaby az Arsenalnak szerzett vezetést

Az első lehetőségre két percet kellett várni, a Mascherano szabálytalanságáért megítélt szabadrúgást azonban Kolo Touré a sorfalba lőtte. Gyorsan magára talált a Liverpool, ám hiába okozott kétszer is zűrt az Arsenal kapujánál, a vezetést az Ágyúsok szerezték meg.

Előbb Adebayor került helyzetbe, ám közeli pöccintését Reina védte, a kipattanó a jobb szélen betörő Diaby elé került, aki 10 méterről úgy lőtt kapura, hogy a labda Reina térdéről vágódott a rövid, bal sarokba (0-1).

A 17. percben ismét az Arsenal villant, Adebayor kapott remek labdát a bal szélen, az alapvonaltól ügyesen ívelt középre, a második hullámban érkező Eboué egy esernyőcsellel átemelte a rárontó védőt, majd 16 méterről ballal lőtt, Reina vetődve védett a jobb saroknál.

Kiválóan játszottak a vendégcsapat középpályásai, a széleken vezetett támadásokkal szinte mindig a Liverpool védelme mögé tudtak kerülni. A hazaiak első valamirevaló kísérletét a 24. percben jegyezhettük fel, ám Fábio Aurélio 25 méteres bombája méterekkel zúgott el a léc felett.

A 30. percben egyenlített a Liverpool: Gerrard jobb oldali szögletére Hyypiä teljesen egyedül érkezett, s 12 méterről olyan erővel fejelt a bal sarokba, hogy a kapufnál űlló Fabregas sem tudott menteni (1-1).

A félidő hajrájában Flamini sérülése okozott riadalmat, helyére Gilberto Silva állt, az eredmény azonban a szünetig már nem változott.

A második játékrészt Crouch 16 méteres lövése vezette be, Almunia védett. Az 53. percben Fernando Torres akadálytalanul cselezte le magát az alapvonalig, éles középre adását a védők kivágták, az érkező Fabio Aurélio futtából, 22 méterről lőtt, labdája csúnyán mellé ment volna, ám Crouch még belepiszkált, így majdnem meglepte Almunia kapust...

A 63. percben Eboué okozott meleg pillanatokat, de hiába előzte meg Skrtelt, nem bírta már középre gyötörni a labdát (noha Adebayor üresen várta az átadást), így az oldalhálót találta el.

A 69. percben megszerezte a vezetést a Liverpool. Fernando Torres kapott nagyszerű a labdát Crouchtól, a 16-oson belül lekezelte, megfordult, s a "birodalmi lépegetőket" idéző Senderos mellett jobbal védhetetlen gólt lőtt a bal felső sarokba (2-1).

Arséne Wenger kettős cserét hajtott végre, a támadási szándékot jelezte, hogy Van Persie és Walcott személyében támadók léptek pályára. A 74. percben egyenlíthetett volna az Arsenal, Hyypiä elvétett egy labdát, amely Adebayort ziccerben találta, a togói játékos azonban megijedt a lehetőségtől, s ügyetlenül a bal kapufa mellé pörgetett.

Rafa Benítez a 78. percben Crouch helyére Babelt állította, a közönség énekelt, a lelátóra vágott labdával játszott, ám a 84. percben elhallgatott. Walcott szerzett labdát, saját térfeléről indulva mindenkit lefutott és/vagy kicselezett, majd a 16-oson belül önzetlenül Adebayor elé tálalt, aki 8 méterről a bal alsó sarokba passzolt (2-2). Továbbjutó pozícióban az Arsenal...

Azonban nem volt lehetőség a szomorkodásra, az ellentámadás során Babel betört a büntetőterületen belülre, ahol Touré lerántotta - 11-es. A büntetőt Gerrard magabiztosan, félmagasan lőtte a jobb sarokba (3-2).

És még nem volt vége, a 92. percben egy vaktában történő felszabadító rúgásra Babel a félpályáról rajtolt, s hiába volt lépéselőnye Fabregasnak, lehagyta, majd 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (4-2).

A Liverpool megérdemelten nyert, s 5-3-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé.