Vágólapra másolva!
A Bild Zeitung című lap internetes kiadása szerint hétfőn menesztették Hans Meyert, a labdarúgó német kupa címvédőjének, az 1. FC Nürnbergnek a vezetőedzőjét, amit hétfő késő este a klub vezetői hivatalosan is megerősítettek. 

Martin Bader menedzser az esti rendkívüli elnökségi ülés után bejelentette, hogy a klub irányítói azonnali hatállyal felmentették a szakembert a munkavégzés alól és távoznia kell a segítőjének, Jürgen Raabnak is.

Bader hozzátette: az egyesület Thomas von Heesent szeretné Meyer heyére szerződtetni, a trénerrel elkezdődtek az egyeztetések.

Meyer hétfő délután még semmit sem sejtett lehetséges távozásáról.

"Ha úgy érzem, hogy az egyesület vezetői nem bíznak meg bennem, azonnal felállok a kispadról és átadom a helyem másnak, de jelenleg nincsenek ilyen érzéseim" - mondta a 65 éves tréner a hétfő délutáni edzés után.

Meyer 2005. novemberében vette át a szakmai munka irányítását, tavaly német kupát nyert csapatával. A Nürnberg a Bundesligában a 16., kiesést jelentő helyen áll, az UEFA-kupában csütörtökön a Benficával találkozik a legjobb 16 közé jutásért.