Vágólapra másolva!
Tony Mowbray, az angol labdarúgó Championshipben negyedik helyen álló West Bromwich Albion menedzsere megerősítette: a klub megkezdte a tárgyalásokat Gera Zoltánnal a középpályás 2008-ban lejáró szerződésének a hosszabbításáról.

A tréner nem csak azért szeretné marasztalni a 28 éves magyar válogatottat, mert rendkívül jó labdarúgónak tartja, hanem azért is ragaszkodik hozzá, mert szerinte Gera egy rendkívül jó humorú csapatember, aki a pályán kívül is sokat tesz az együttesért.

"Megannyi tárgyaláson túl vagyunk már, Zoltánnal és a tanácsaidóival is hosszasan egyeztettünk a hogyantovábbról" - nyilatkozta a szakvezető a WBA hivatalos honlapján.

Az edző tisztában van vele, hogy jövő nyáron lejár a játékos szerződése, tehát június előtt hat hónappal - a Bosman-szabály alapján - bármely gárda előszerződést köthet vele, s ingyen leigazolhatja. Ezt csak úgy akadályozhatja meg a West Brom, ha még a téli átigazolási szezon előtt hosszabbít Gerával.

"Konkrétumról még nem tudok beszámolni, de azért nem állnak távol az elképzeléseink. Többször tudattam már a vele, mennyire sokra tartom, s azért is kedvelem, mert nincs olyan pillanat, amikor ne lenne egy mosoly az arcán, ami a társakra is átragad az öltözőben."

Persze nem csak mókamesterként alakít kiválót a 49-szeres magyar válogatott: "A játékosok szeretnek viccelődni vele, és mindannyian elismerik, mennyi mindent tett már a klubért, főképp ebben a szezonban" - tette hozzá Tony Mowbray.

"Ő maga is belátta, hogy tavaly nem úgy játszott, ahogyan előtte, véleményem szerint ennek a jövője felett érzett bizonytalanság volt az oka. Rengeteg találgatás látott napvilágot az iránta érdeklődő klubokról, remélem, ez többé nem fogja befolyásolni a teljesítményét. Éppen ezért remélem, hogy mihamarabb meg tudunk egyezni vele, s akkor hosszú időre tervezhet az együttesünkkel" - folytatta a menedzser.

"Zárásképp megismételném: rendkívül nagyra becsülik a klubnál a munkáját, hiszen ő egy csodálatos futballtehetség és nagy értéke a csapatunknak."

A WBA-t tehát igencsak sürgeti az idő, hiszen - ahogyan korábban már megírtuk - Geráért ismét harcba szállhatnak az angol élklubok. A légiós nehéz döntés előtt áll, ám mivel együttese idén is versenyben van a Premiershipért, elmondható: nem követne el nagy baklövést, ha aláfirkantaná a minden bizonnyal még jobb anyagi feltételekkel "felturbózott" új szerződését Birminghamben.