Vágólapra másolva!
Luis Aragones szövetségi kapitány szerint nem tesz jót Raúlnak, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, amiért ismét kimaradt a spanyol labdarúgó-válogatottból.

Az utóbbi időben több sajtóorgánum igyekezett nyomást gyakorolni a szakvezetőre, hogy hívja be a nemzeti együttesbe a Real Madrid csapatkapitányát, aki tavaly szeptemberben szerepelt legutóbb a válogatottban.

"Úgy vélem, semmiképpen sem szolgálja egy ilyen kiváló képességű játékos érdekeit, ha ennyit vitatkoznak róla. Igazságosnak kell lennem a csapatomhoz, s tartanom kell magamat az elveimhez. Meg hát vannak más játékosok is, akik szeretnének válogatottak lenni. Természetesen tévedhetek, de ez másokkal is előfordulhat" - idézte Aragones nyilatkozatát a spanyol szövetség honlapja.

A valenciai David Villa sérülés miatti kiválása után több lap azt jósolta, hogy Raúl ismét szerephez juthat - ott lehet szombaton a dánokkal szemben, idegenben sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőn -, már csak azért is, mert jól kezdte az idényt. Aragones választása azonban az Espanyol támadójára, Tamudóra esett (akinek a keresztneve épp Raúl).

Raúl 102 alkalommal szerepelt a válogatottban, s 44 gólt lőtt. A spanyolok a második helyen állnak az F csoportban az éllovas svédekével azonos pontszámmal, de eggyel több lejátszott mérkőzéssel.