Vágólapra másolva!
Ismét sikerült emlékezetes mérkőzést vívnia a Barcelonának és a Chelsea-nek a Bajnokok Ligájában, a 2-2-re végződő rangadón hiába vezettek kétszer is a katalánok, az angolok egyenlíteni tudtak, és ezzel a címvédő nincs könnyű helyzetben két fordulóval a csoportkör vége előtt. Bár ezúttal békésebb hangulatban nyilatkoztak az edzők a meccs előtt, mint az elmúlt két év párharcai során, José Mourinho most sem állta meg, hogy a lefújás után ne piszkáljon oda egyet a Barcának.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra, erőteljes produkciót láttam a fiúktól" - nyilatkozta a portugál tréner, aki Didier Drogba hajrágólja után látványosan, térden csúszva ünnepelt. A sokak által nagyképűnek és arrogánsnak tartott Mourinho azért most sem bírta ki, hogy ne foglalkozzon az ellenféllel.

"Nincs könnyű dolga a játékvezetőnek, amikor percenként dobálják magukat a játékosok, Frank Rijkaard szerencsésnek mondhatja magát, mert a sztárjait megvédik a bírók" - nyilatkozta a Chelsea edzője, akinek nem tetszett, hogy a tíz sárga lapból hatot játékosainak mutatott fel az olasz Stefano Farina.

"Nem volt egy agresszív találkozó, de mégis sok volt a lap, ami abból adódik, hogy feszült volt a hangulat, és folyamatosan reklamáltak a játékosok. Sokszor heten vagy nyolcan is körbevették Farinát, a sárga lapot reklamálva, emiatt nagy nyomás volt a bírón, akinek ráadásul megnehezíti a dolgát, hogy rengeteg a színészkedés, és fetrengés. Igaz, mindkét csapatnál előfordult ilyen, de az tisztán látszott, hogy melyik gárda járt ebben az élen" - üzent burkoltan a Barcának Mourinho, aki az előző idényben Lionel Messit vádolta színészkedéssel, amikor a nyolcaddöntő londoni felvonásán Asier del Hornót kiállították a fiatal argentinról.

Azért a saját csapatával is foglalkozott a BL-serleget a Portóval 2004-ben már elhódító szakember: "Bámulatosak voltak a fiúk, és most már nagyon közel vagyunk a csoportelsőséghez. Nehéz helyzetben voltunk a korán bekapott gól miatt, de volt elég önbizalma a csapatnak" - értékelt Mourinho.

Holland kollégája, Frank Rijkaard érthetően csalódott volt az utolsó pillanatokban elvesztett két pont miatt, ennek ellenére elégedett volt tanítványai produkciójával. "Nagyon közel álltunk a győzelemhez, a csapat mindvégig keményen küzdött egy olyan ellenféllel, amely egyfolytában nyomás alatt tartotta" - mondta.

A Barca a folytatásban - a Levszki és a Werder ellen - már nem hibázhat, különben óriási meglepetésre idejekorán kieshet a BL-ből. "Érdekes a helyzetünk, de megpróbáljuk tenni a dolgunkat és a lehető legjobb teljesítményt nyújtva kiharcolni a továbbjutást" - tette hozzá Rijkaard. A Barca-tréner a lefújás után nagy lendülettel megindult Farina felé, de utóbb azt nyilatkozta, hogy csak meg akarta köszönni a bírónak a közreműködést, és bár egy perccel hamarabb fújta le a találkozót, nem hibáztatja az eredményért.

A rangadóhoz kapcsolódó hír még, hogy nem komoly Eidur Gudjohnsennek, a Barcelona izlandi labdarúgójának sérülése. A 28 éves támadó - aki gólt szerzett korábbi csapata ellen a 2-2-re végződött összecsapáson - a 77. percben bokafájdalmai miatt csak hordágyon tudta elhagyni a játékteret, ám szerdán kiderült, csupán kisebb ficamról van szó. Gudjohnsen így ott lehet a szombati, Deportivo La Coruna elleni bajnoki mérkőzésen.

[origo] / (MTI)

Majdnem lekésték a keddi, Internazionale elleni Bajnokok Ligája-találkozót a házigazda Szpartak Moszkva labdarúgói, miután dugóba kerültek és végül kénytelenek voltak metróval megközelíteni a Luzsnyiki-stadiont.

A híradások szerint gyakorlatilag beestek a játéktérre a kezdő sípszóra, s talán ennek is tudható be, hogy - az argentin Julio Ricardo Cruz révén - az olaszok már az 58. másodpercben megszerezték a vezetést, amelyet végig meg is őriztek.

Vlagyimir Fedotov vezetőedző szerint egyértelműen a moszkvai közlekedés volt az oka a gyenge rajtnak.

"A földalattit kellett használnunk, hogy idejében megérkezzünk. Ezúton is szeretném megköszönni a metró illetékeseinek, hogy jegy nélkül utazhattunk. Nagyon tartottam attól, hogy néhány játékosom elveszik a tömegben, mert valószínűleg még soha nem használta ezt a tömegközlekedési eszközt, ezért folyamatosan ellenőriznem kellett, hogy mindenki megvan-e, nem maradt-e le valaki" - mondta. A moszkvai futballisták a késés miatt nem tudták rendesen elvégezni a bemelegítést.

(MTI)

Korai góllal nyert az Interhttp://origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20061031bla.html?pIdx=1