Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága első fokon nem fogadta el a nevezését a Borsodi Liga 2006/2007-es szezonjára a Ferencvárosnak, az Újpest FC-nek, a Budapest Honvédnak, a Diósgyőri VTK-nak, az FC Sopronnak és az FC Fehérvárnak.

Az érintett klubok az írásbeli határozat kézhezvétele után nyolc napon belül nyújthatnak be tiltakozást az MLSZ fellebbviteli bizottságához.

Négy csapat, a címvédő DVSC-AVE Ásványvíz, valamint a Győri ETO FC, az MTK Budapest és az Auto-Trader Tatabánya nevezése minden szempontból megfelelt az előírásoknak.

A Kaposvári Rákóczinak, a Pécsi MFC-nek, REAC-nak, a ZTE FC-nek, illetve a két újoncnak, a Paksnak és a Vácnak "minimális hiánypótlást" kell benyújtania.

Az MLSZ nem indokolta a hétfői határozatot, de jelezte: az elnökség április 20-i ülésén arról döntött, hogy a következő szezonban csak azok a csapatok szerepelhetnek az élvonalban, melyek június 15-ig visszafizetik a reorganizációs hitelt.

Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezetője: "Az Újpest FC az írásos határozat kézhezvételéig nem kívánja kommentálni a mai döntést."

Gál László, az FC Fehérvár ügyvezetője: "Nem befolyásolja a felkészülésünket a döntés, fellebbezünk ellene és biztosak vagyunk benne, hogy másodfokon elfogadják a nevezésünket."

Horváth K. József, a Ferencváros kommunikációs igazgatója: "A Ferencváros mindent megtesz azért, hogy megfeleljen a nevezési feltételeknek."

Gőbl Gábor, az FC Sopron ügyvezetője: "Az MLSZ elnökségi határozatának ismeretében a versenybizottság nem hozhatott más első fokú döntést. Természetesen fellebbezünk és másodfokon elfogadják a jelentkezésünket."

Kiss Zsolt, a Budapest Honvédot működtető gazdasági társaság tulajdonosa: "Nem kívánom kommentálni a döntést."

A távirati iroda megpróbálta megtudni a diósgyőriek véleményét is, de az esti órákig az illetékesek közül mindenki elérhetetlen volt.