Vágólapra másolva!
Nem tudtak meggyőződni a Borsodi Liga élvonalából kiesett Vasas vezetői péntek délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) arról, hogy valamennyi élvonalbeli klub visszafizette-e június 15-én éjfélig a reorganizációs hitelt, ami feltétele a nevezésnek a következő szezonra. Markovits Lászlóék azt a választ kapták, hogy Kisteleki István elnök tárgyal, s időpont-egyeztetés után tudják fogadni őket.

Markovits László, a Vasas elnöke szerint az MLSZ vezetése hozott egy olyan határozatot, hogy csak az a csapat vehet részt a következő bajnokságban, amely június 15-ig rendezte tartozásait.

"Minket tavaly arra kényszerítettek, hogy december 31-ig fizessük vissza a részünkre adott kölcsönt, aminek eleget is tettünk. Nem más elől akarjuk elvenni az indulási jogot, de ha más klub nem rendezte tartozását, a Vasas pedig igen, akkor nekünk kell indulnunk az élvonalban. Azért jöttünk most ide, mert minél előbb tudni szeretnénk, hol folytatja a csapat, az első vagy a másodosztályban" - mondta Markovits, aki Vancsa Miklós ügyvezető és Illovszky Rudolf társaságában kereste fel az MLSZ-t.

Kisteleki István MLSZ-elnök csütörtökön jelezte: "ha valóban belátogatnak hozzánk az angyalföldiek, akkor kapnak egy időpontot, amikor majd fogadjuk őket". A piros-kékek a 15. helyen végeztek az elmúlt idényben, és a pályán elért eredmények alapján kiestek az NB I-ből. A tizenhatodikként záró pápaiak is rendezték tartozásaikat.

Az MLSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: a szövetség arra törekszik, hogy az élvonalbeli bajnokság következő szezonjában 16 olyan együttes szerepeljen, amely megfelel a nevezési feltételeknek.