Vágólapra másolva!
Színes Bulvár Lap

Király szombat esti drámája után Gera Zoltánra terelődött a magyar szurkolók figyelme, már ami az angol labdarúgó-bajnokságot illeti. Mint ismeretes Gera hosszú ideje különböző sérülésekkel bajlódik, miatta veszett össze Lothar Matthaus szövetségi kapitány a támadó klubjánál, a West Bromwich Albion elöljáróival.

Gera várt visszatérése a WBA-Newcastle mérkozésen is elmaradt. "Volt esély a játékára, de nem akartunk feltétlenül kockáztatni" - mondta Nigel Pearson, a WBA másodedzője. "Tavaly valamennyi meccsünkön pályára lépett, idén azonban már több találkozót kihagyott a sérülései miatt. Egyébként minket és őt is zavarja, hogy így alakult eddig az idei szezonja."

Az eredménytől függetlenül már a meccs elott szomorkodhattak a Newcastle hívei. Kiderült, a klub a "tavalyi" 8,3 milliós profit után a 2005 júliusában véget ért pénzügyi évet már kilencmilliós veszteséggel zárta. Az idei mérleg sem lesz túl bíztató az előjelek alapján.

A klub hamar kiesett az Intertotó-kupából, ahonnan a jól fizető UEFA-kupába lehetett volna bekerülni. Ráadásul Michael Owenért is szép summát fizettek a Real Madridnak.

West Bromwich A. - Newcastle 0-3