Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság második fordulóját rendezik a hétvégén, és máris sor kerül egy nagy rangadóra, a bajnok Chelsea a tavalyi ezüstérmes Arsenalt látja vendégül. A két londoni sztáralakulat már a bajnokságot megelőző Szuperkupa-döntőn (Community Shield) is randevúzott, akkor Drogba duplájával a Mourinho-brigád ünnepelhetett, most az Ágyúsok visszavágásra készülnek.

Arsene Wenger szeret a Chelsea ellen játszani, az Arsenal francia trénere ugyanis még nem vesztett bajnoki mérkőzést csapatával a Kékek ellen, ráadásul vasárnap ül 500. alkalommal tétmeccsen az Ágyúsok kispadján, így egy esetleges vendéggyőzelem duplán feldobná.

Sol Campbell továbbra is sérült, Reyes viszont letöltötte az eltiltását, de a spanyolnak nem lesz könnyű bekerülnie a csapatba. Henryékat önbizalommal töltheti el, hogy utoljára ők tudtak nyerni a Stamford Bridge-en, amikor tavaly februárban 2-1-es diadalt arattak. A Chelsea ugyanakkor tizenkét meccse veretlen, ha londoni rivális került az útjába, de 19 találkozó óta képtlenek leverni az Arsenalt a Premier League-ben.

A Chelsea háza táján kisebb vihar kerekedett Ricardo Carvalho nyilatkozatából, a portugál védő ugyanis nem nagyon emésztette meg, hogy Jose Mourinho kihagyta a Wigan elleni bajnoki nyitányon, amire az edző a maga utánozhatatlan stílusában annyit mondott, hogy Carvalhónak nem ártana egy orvos, vagy egy IQ-teszt... Tavaly mindkét összecsapás döntetlenre végződött, a Chelsea otthonában 0-0-ra, a Highburyben 2-2-re végeztek egymással.

A szerdai, Debrecen elleni BL-selejtező visszavágójára készülő Manchester United az Aston Villát fogadja, Giggs, Brown, Fortune és Saha nélkül. A másik oldalon a csatár Phillips, és a védő Laursen hiányzik majd, a dán játékos a térdével bajlódik, és egy coloradói specialista veszi kezelésbe.

A birminghamiek még sosem nyertek az Old Traffordon, mióta Premier League-nek hívják az angol élvonalat, és jó lesz, ha figyelnek Wayne Rooneyra, a MU ugyanis mindent bajnokit megnyert, amikor az ifjú csatár gólt szerzett. Az elmúlt két évben oda-vissza lenyomta a United a Villát, tavaly hazai pályán 3-1-re nyertek a Vörös Ördögök, Ronaldo, Saha, és Scholes góljaira csak Barry tudott válaszolni.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool az újonc Sunderlanddel meccsel az Anfield Roadon. A Vörösök sűrű napok elé néznek, kedden a CSZKA Szófia ellen vívhatják ki a főtáblára jutást a BL-ben (az idegenbeli 3-1-es diadal után vélhetően nem lesz nehéz feladat), pénteken pedig az UEFA-kupa-győztes CSZKA Moszkvával mérkőznek meg az Európai Szuperkupáért.

A Liverpool az eddigi öt hazai PL-meccsből csak egyszer tudta legyőzni a Sunderlandet, most fontos lenne a három pont Rafa Benítez csapatának, ha nem akar beragadni a rajtnál. Mick McCarthy, az újonc mestere elismerte, hogy öt-hat mérkőzésre szükségük van, mire felveszik az élvonal tempóját, így annyira nem bánná, ha a hagyományokhoz híven döntetlenre végződne a találkozó.

Gera Zoltán szerdán a válogatott mezében remek dolgokat művelt az argentinok ellen, hétvégén a Portsmouth védőit őrjítheti trükkjeivel, a West Bromwich színeiben. A WBA az előző idény végén éppen a Pompey 2-0-s legyőzésével hosszabbította meg élvonalbeli tagságát, és reménykedve várhatja a mostani párharcot is, mert pontot csent a Manchester City otthonából, és mert a Portsmouth 1988 óta nem tudott nyerni az idény első idegenbeli fellépésén.

A Baggiesben már pályára léphet a másodosztály tavalyi gólkirálya, a frissen igazolt Ellington is, bár Bryan Robson valószínűleg a kispadra ülteti a csatárt. A látogatóknál Mornar, Primus, Cissé és Todorov is sérült.