Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus másfél éve irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat, s ezen idő alatt rengeteg helyre próbálták már elcsábítani, felsorolni is nehéz az eddigi érdeklődőket. Bár a szövetségi kapitány a közelmúltban leszögezte, hogy szívesen maradna Budapesten akár a 2008-as Európa-bajnokságig is, most újabb külföldi csapat kereste meg a 44 éves szakembert.

Lothar Matthäust korábban, illetve a közelmúltban a Besiktas, a Mönchengladbach s a Hapoel Tel-Aviv is megkereste (kapitányunk pedig Rudi Völler német szövetségi edzői székét vette célba tavaly nyáron), a legújabb kérő pedig - az [origo] Nagy-Britanniából származó információi szerint - a Skóciában nagy presztízsnek örvendő Hearts futballcsapata.

Az edinburghi klubnál John Robertson utódját keresik, s a tulajdonos, Vlagyimir Romanov szerint Matthäus lenne a legalkalmasabb személy az edzői poszt betöltésére. A skót Premier League-ben ötödik helyen végzett együttes - a Magyar Hírlap szerint - a közelmúltban megkereste a Ferencváros edzőjét, László Csabát is, aki köszönte szépen az ajánlatot, de nemet mondott rá.

Érdemes felidézni Matthäus három hete tett nyilatkozatát, amikor kijelentette, hogy jelenleg nem érdekli edzői állás a Bundesligában. "Még ha természetesen jólesik is, ha a nevem mindig szóba kerül, van azonban feladatom, s annak eleget akarok tenni."

A Hearts hívó szava viszont már jobban felkeltette a tréner érdeklődését, legalábbis a szavaiból erre lehet következtetni: "A Heartsnál dolgozni az egyik legjobb dolog a skót futballban, egyben egy rendkívül izgalmas kihívás is. Láttam játszani a csapatot a Ferencváros ellen az UEFA-kupa tavalyi idényében (idegenben 1-0-ra nyertek Rósáék - a szerk.), és hatalmas szívvel küzdöttek a pályán. Nem beszéltem még a Hearts képviselőivel az állásról, de érdekes feladatnak tartanám az ottani edzősködést."

A skót egyesületnél megerősítették, hogy a német tréner hivatalosan is közölte velük, miszerint érdekli a négyszer skót bajnokcsapat edzői széke. "Lothar valóban jelezte felénk, hogy szívesen lenne a csapat menedzsere, így a többi jelölttel együtt őt is számításba vesszük a döntés meghozatalakor" - jelentette ki az edinburghiek szóvivője.

Matthäusnak - ha valóban érdekli a szigetországi lehetőség - az olasz Nevio Scalával és a "majdnem" élvonalba jutott Prestont irányító skót Billy Daviesszel kell harcba szállnia az edzői székért.

jp