Vágólapra másolva!
A gyenge szereplés miatt szerda este lemondott a Borussia Mönchengladbach vezetőedzője, Holger Fach. A német labdarúgó-bajnokságban tíz mérkőzésen mindössze kilenc pontot szerző együttest szombaton még Horst Köppel irányítja, de hosszabb távon több név is felmerült. A Bild lehetséges utódként Lothar Matthäust és Winnie Schäfert emlegeti.

Bulvárújság lévén ugyan nem mindig fedi teljes mértékben a valóságot, amit a Bild ír, ám a német újság kétségtelenül figyelemfelkeltő jelleggel bír. A lap úgy tudja, hogy a szerda este lemondott Mönchengladbach-tréner, Holger Fach utóda akár Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is lehet.

A német klubcsapat kedden a Bochumtól szenvedett 3-0-s vereséget, ezzel visszacsúszott a 16. kiesőhelyre. "Tíz mérkőzésen kilenc pont a csapat mérlege, kiesett a német kupából is, így fel kell tennünk a kérdést: vajon Holger Fach vezetésével elérhetjük-e a célunkat?" - nyilatkozta Rolf Königs, a klub elnöke.

Szerda este aztán megszületett a megállapodás, Fach (aki 2003. szeptember 21-én érkezett a csapat élére, akkor Ewald Lienent váltotta) távozott, a szombati, Bayern München elleni hazai összecsapáson pedig az egykori válogatott játékos, az 56 esztendős Horst Köppel ül majd a kispadon.

Idén ez a harmadik edzőváltás a Bundesligában (az 1963-as kezdés óta a 287. trénercsere), szeptember közepén Jupp Heynckest menesztette a Schalke, majd a Hamburg vált meg Klaus Toppmöllertől.

De ki lesz Fach utódja? A Bild úgy tudja, két név is felmerült, Lothar Matthäus és Winnie Schäfer egyaránt megfordult a Mönchengladbachban, így kiváló választás lenne. Matthäust azonban 2006-is köti szerződés a magyar válogatott élén, míg Schäfer a kameruni nemzeti csapatot irányítja, igaz, szerződése szerint bármikor felbonthatja azt. "A Borussia a szívem csücske, de még senki sem keresett a klubtól" - nyilatkozta Schäfer.

A kézenfekvő megoldás Jupp Heynckes lenne, a Schalkétól menesztett szakember ugyanis mindössze tíz kilométernyire lakik a Borussia Parktól. A Welt szerint felmerült még Armin Veh neve is, ő utoljára az FC Augsburgot irányította.