Vágólapra másolva!
Az AS Roma és a Milan is egygólos győzelmet aratott a labdarúgó olasz kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén: a fővárosi együttes a Fiorentinát verte 1-0-ra, míg a bajnoki címvédő milánóiak az Udinese ellen diadalmaskodtak 3-2-re.

A Roma és a Fiorentina vasárnap, a bajnokság 20. fordulójában is összecsapott egymással s csakúgy, mint most az Olimpicóban, Firenzében is a fővárosiak nyertek. A vendégek kispadján most debütált a korábbi szövetségi kapitány Dino Zoff.

A Milan Ambrosini találatával szerzett vezetést az Udinese ellen, s a Serie A tabelláján jelenleg harmadik vendégcsapat a 29 esztendős csatár, Di Michele duplájával fordított. Az első milánói gól szerzője megirigyelhette honfitársát, hiszen a 67. percben Ambrosini is belőtte második gólját, majd a hajrában végül Serginho a győzelmet is megszerezte a piros-feketéknek. Veresége ellenére az Udinese - idegenben szerzett góljai miatt - jó esélyekkel várhatja a március 16-ai visszavágót.

Olasz kupa, negyeddöntő:
AS Roma - Fiorentina 1-0 (1-0)
Roma: Zotti - Ferrari, Mexes (Scurto, 46.), Dellas, Cufré - Aquilani, Dacourt (D'Agostino, 72.), De Rossi - Montella, Corvia (De Martino, 59.), Cassano.
Fiorentina:
Lupatelli - Maggio, Viali, Delli Carri (Guigou, 58.), Savini - Obodo, Ariatti, Nakata, Chiellini - Fantini (Jorgensen, 46.), Miccoli.
gól: De Rossi (40.)

AC Milan - Udinese 3-2 (1-2)
Milan: Abbiati - Pancaro, Coloccini (Nesta, 46.), Costacurta, Kaladze (Inzaghi, 65.) - Brocchi, Ambrosini, Seedorf (Kaká, 78.) - Ruí Costa - Tomasson, Serginho.
Udinese:
De Sanctis - Belleri, Sensini, Kroldrup - Jankulovski (Alberto, 66.), Pazienza, Muntari, Pieri - Mauri, Di Michele (Di Natale, 74.) - Fava (Iaquinta, 73.).
gól: Ambrosini (17., 67.), Serginho (84.), illetve Di Michele (22., 37.)

Csütörtökön:
Cagliari - Sampdoria 18 ó (visszavágó: március 17.)
Atalanta - Internazionale 21 ó (visszavágó: február 16.)