Vágólapra másolva!
Szerdán reggel találkoznak a Budapest Honvéd labdarúgói az új évben először, és ekkor kíván elköszönni a csapattól a Piero Pini tulajdonos által menesztett Bognár György vezetőedző is. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az olasz tulajdonos még igyekszik megegyezni a kirúgott trénerrel, nevezetesen, ha lehet, maradjon ő a szakmai vezető. Mindenesetre Pini már tárgyalt Szurgent Lajossal és Kovács Kálmánnal is az esetleges utódlással kapcsolatban.

Bonyolítja az edzőkérdést, hogy Szurgent és Kovács nem rendelkezik az élvonalbeli edzőséghez szükséges papírokkal, ugyanakkor a szabály szerint, amíg a régi szakvezetővel nem rendeztek minden vitás kérdést, új trénert sem szerződtethet a klub.

Ezért aztán Piero Pini kénytelen házon belül megoldani az edzőválságot, amennyiben persze nem sikerül Bognárt meggyőznie arról, hogy a nyelvi félreértések okán ő nem a szerződés, hanem a beszélgetésük végét jelezte a trénernek az ominózus kiskunfélegyházi beszélgetés során.

Amint azt Bognár György az [origo]-nak elmondta, több kérdésben sem értett egyet a tulajdonossal, így komoly csalódottsága mellett érthetőnek is nevezte, amikor Pini menesztette őt, viszont ragaszkodott a szerződésben rögzítettek teljesítéséhez. A tréner menesztése anyagilag is érzékenyen érintené a tulajdonost és a klubot is, Piero Pini talán ezért hajlik már erősen a megegyezés, sőt, Bognár visszahívása felé.

Utóbbinak a játékosok mellett Kovács Kálmán és Szurgent Lajos is örülne. "Valóban mindannyian örülnénk, ha továbbra is Bognár Gyuri lenne a vezetőedző, az őszi eredmények ugyanis bizonyították, hogy sikerült összefogni a jó eredmények érdekében" - mondta érdeklődésünkre Kovács Kálmán.

Mindenesetre kedden Piero Pini tárgyalt Szurgent Lajossal és Kovács Kálmánnal, hogy amennyiben nem sikerül Bognár Györgyöt visszacsalogatni a kispadra, vegyék át a Honvéd szakmai felkészítését. "Továbbra is ahhoz tartom magam, hogy a tulajdonos elküldött a klubtól. Szerda délelőtt elköszönni megyek a játékosoktól és kollégáimtól a Bozsik-stadionba" - jelentette ki Bognár.

Bánki József