Vágólapra másolva!
Alakul a Vasas kerete. Az élvonalba visszakerült angyalföldiek több tehetséges futballista mellett szerződtették Rósa Henriket, aki nem mellékesen anyaegyesületébe tért vissza, de mint azt Vancsa Miklós, a piros-kékek ügyvezetője elmondta, még nem mondtak le a soproni Tóth Mihály, a győri Németh Norbert és az Ausztriában légióskodó Kabát Péter megszerzéséről sem.

- Eddig milyen konkrét igazolásokat sikerült nyélbe ütniük? - kérdeztük Vancsát.
- Már nálunk edz a tizenkilenc éves tehetséges hévízi kapus, Molnár Máté, továbbá a ZTE-nél, majd legutóbb Kecskeméten szerepelt Filó Attila, ezenkívül sikerült megállapodnunk a rutinos és képzett Rósa Henrikkel, aki tavasszal az MTK-ban futballozott, vele ugyancsak megerősödött a középpályánk.

- Milyen terveik vannak még a keret összetételét illetően?
- Egy, de leginkább két csatárt szeretnénk igazolni, mint ahogy a középpályán is elkelne még egy minőségi futballista.

- Igaz, hogy ez ügyben Németh Norbert, a csatárként pedig Tóth Mihály és Kabát Péter neve is felmerült?
- Igaz, folyamatosan tárgyalunk az ügyükben, reméljük, végül nem hiába várunk rájuk. Németh Norbertnek megtettük az ajánlatunkat, a játékos szívesen jönne is, a Győrrel azonban egyelőre nem tudtunk megállapodni. Kabát Péternél annyiban hasonló a helyzet, hogy a csatár elfogadta az ajánlatunkat, osztrák klubja, a Kärnten viszont pillanatnyilag kevesli az érte fizetendő összeget.

- Amennyiben sikerül a kiszemelteket Angyalföldre csábítani, mi lehet a csapat alapcélja a bajnokságban?
- Nem szeretnénk helyezést megjelölni, felesleges is lenne, hiszen az első évben egy domináns csapatot szeretnénk kialakítani, hogy aztán később merészebb célokat is megfogalmazhassunk.

- Mennyire érzik mostanság a Vasas-szurkolók szeretetét, segítőkészségét?
- Szerencsére ezzel minden nap találkozunk, és ez nagy erőt ad a játékosoknak. Ráadásul a Vasas patinája vidéken sem kopott meg, hiszen szűkebb pátriámban, Létavértesen legutóbb olyan fogadtatásban volt részünk, hogy az megható volt. Az ottani vendéglátás, a csapattal szembeni megnyilvánulások bizonyították, hogy még mindig érdemes Vasas-futballistának lenni.

Bánki József