Vágólapra másolva!
A topligák közül már mindenhol megvan a bajnok, így most a nemzeközi kupaszereplést érő helyekért, illetve a bennmaradásért folyik a harc. Olaszországban a negyedik hely a tét, a Bundesligában a Stuttgart-Bayern rangadó a második kilétéről dönt, Angliában a Newcastle-Aston Villa versenyfutás és az Arsenal veretlenségi rekordja a hétvége fő attrakciója, míg a spanyoloknál a Depor-Celta összecsapás tűnik a legérdekesebbnek. 

Az olasz bajnokság is a befejezéséhez érkezett, a 34. fordulóban az első három helyezett már csak a szép szezonzárás miatt izgulhat. A bajnok Milan a Bresciát fogadja, a Roma Genovába látogat a Sampdoriához, a Juventus pedig Sienában meccsel.

A negyedik helyért azonban még mindig öldöklő csata zajlik, az utolsó fordulóban még mindig három csapat, az Inter, a Parma és a Lazio verseng a Bajnokok Ligájában való indulás jogáért. A milánói együttes van a legjobb helyzetben, hiszen pontelőnnyel őrzi a pozíciót, s ha nyer az Empoli otthonában, készülhet a legrangosabb kupára.

Ám a hazaiak számára még nyitott a kiskapu, a kiesés mellett még megcsíphető az osztályozós hely. Az Empoliban Bucci és Zanetti sérült, az Interben viszont a Coco, Almeyda, Brechet trió mellett az eltiltott Vieri sem léphet pályára, így Zaccheroni mester a Recoba, Adriano kettőssel veszi fel a harcot a csatársorban.

A Parma csak az Inter pontvesztésében bízhat, viszont létfontosságú az Udinese elleni siker. Nem szabad elfeledni azonban, az udinei legénység az egyik legjobb mérleggel bír idegenben. Prandelli edző nem számíthat a sérült Cardone, Oyola, Cannavaro, Degano négyesre, Blasit pedig éppen egy hete az Inter ellen állították ki. Másik részről Pieri és Sensini hagyja ki a zárófordulót.

A bajnokságban közben tovább gyűrűzik a bundabotrány, legutóbb Luigi Del Nerit, a Chievo edzőjét és Giuseppe Papadopulót, a Siena mesterét hallgatták ki.

A Bundesligában a Stuttgart-Bayern München mérkőzés jelenti az igazi rangadót, a svábok ugyanis ha nyernek, egy pontra megközelítik a bajorokat az utolsó forduló előtt, s akár az ezüstéremre is pályázhatnak még. Minden más eredménnyel a Bayern lesz a második, sőt, ha nyer a Hitzfeld-legénység, s a Leverkusen is meglepetést okoz Brémában, Szabicséknak elúszhat a dobogó is.

Thomas Hässler, az 1990-ben világbajnok német labdarúgó-válogatott játékosa bejelentette, hogy az idény végén befejezi pályafutását. A 38. születésnapját május 30-án ünneplő középpályás ebben a szezonban az osztrák SV Salzburg színeiben szerepelt, de porcsérülései miatt rendkívül keveset játszott. Hässler karrierje során megfordult az AS Roma, a Juventus,a Borussia Dortmund és az 1860 München együtteseiben, de tagja volt az 1996-ban Európa-bajnok német csapatnak is. (MTI)


A találkozó edzői szempontból is érdekes: a Bayerntől valószínűleg távozó Ottmar Hitzfeld utódjaként ugyanis éppen Felix Magathot emlegeti a bulvársajtó. (A müncheni lapok pedig tudni vélik, Ballack Barcelonába tart.)

A kiesési rangadón egy pontot kell szerezni a Herthának a biztos bennmaradáshoz, ez az 1860 Münchennél nem is olyan lehetetlen feladat. A hazaiak nyolc emberüket nélkülözik, a berliniek Dárdaival soraikban küzdenek a túlélésért. Kovac piros lapja miatt bűnhődik, Van Burik térdét megműtötték, de Reina, Hartmann és Lapaczinski sem játszhat.

Háromgólos hazai sikerek a vasárnapi játéknapon/sport/focivilag/20040509abajorok.html?pIdx=2