Vágólapra másolva!
Alacsony színvonalú mérkőzésen az Újpest 1-0-ra győzött az Üllői úton a Ferencváros ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 26. fordulójában, s tíz év után nyert ismét vendégként a fővárosi rangadón. A zöld-fehérek sorozatban harmadszor kaptak ki, ráadásul ezeken a találkozókon még gólt sem szereztek.

Arany Ászok Liga, 26. forduló:
Ferencváros - Újpest 0-1 (0-0)
Üllői út, 8000 néző
vezette: Bede
Ferencváros: Szűcs - Bognár, Dragóner, Botis - Lipcsei, Kriston, Rósa D., Szkukalek (Leandro 56.) - Gera (Takács a szünetben), Tököli, Penksa (Sasu 56.)
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Erős, Farkas, Tóth N. (Rajczi 90.) - Polonkai, Bükszegi (Feczesin 72.)
gól: Tóth N. (72., 11-esből)
sárga lap: Takács (78.), Tököli (83.) illetve Farkas (67.)

13. perc: Penksa a bal oldalon ugratta ki Tökölit, aki 13 méterről lőtt, de a vetődő Vlaszák nagy bravúrral kiütötte a labdát.

27. perc: Polonkai jó ütemben passzolt Simekhez, aki futtából, 16 méterről a jobb oldali kapufát találta el.

29. perc: Simek jobb oldali beadását Bükszegi 3 méterről a kapu mellé rúgta.

42. perc: Polonkai indításával Simek ugrott ki a jobb oldalon, majd éles szögből, 9 méterről lőtt, s Szűcs bravúrral ütötte szögletre a labdát.

45. perc: egy újpesti ellentámadás végén Polonkai a hazai 16-oson belül Juhárhoz passzolt, aki 9 méterről belsővel lőtt, s Szűcs bravúrral szögletre mentett.

51. perc: Tóth 17 méteres lövése megpattant a hazai védőkön, s Szűcs nagy bravúrral hárított.

72. perc: Tóth a bal oldalon húzott el, a rossz ütemben érkező Bognár a 16-osnál felrúgta, s Bede 11-est ítélt. A büntetőt a sértett magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtte (0-1).

77. perc: Leandro bal oldali beívelését Tököli 7 méterről a keresztlécre fejelte.

Az első félórát az alacsony színvonal, a sok hiba jellemezte. A félidő hajráját két nagy újpesti helyzet nyitotta, majd a szünet előtt újabb két lehetőséget hibáztak el a vendégek. A pihenőt követően sem javult a színvonal, a hazaik játékából hiányzott az elképzelés, de a vendégek ezt sokáig nem tudták kihasználni.

Húsz perccel a lefújás előtt a lila-fehérek megérdemelten jutottak vezetéshez, igaz, ehhez kellett Bognár nagy hibája is. A hajrában a Ferencváros többet támadott, de végül megérdemelten nyert az Újpest.

(MTI)