Vágólapra másolva!
A Bayern München Rostock elleni hazai döntetlenjének, és a Werder Bremen Köln elleni otthoni sikerének köszönhetően immáron kilenc pont Lisztes Krisztián együttesének előnye a Bundesliga élén. A magyar középpályás azonban még óvatos, szerinte az elkövetkezendő két kör sok mindent tisztázhat.

- Németországban már mindenki elkönyvelte a bajnoki címüket, a Werder öltözőjében milyen a hangulat?- kérdeztük Lisztest.
- Optimista, ám nem annyira, mint a közvélemény hangja. Tíz forduló van még hátra ugyanis, ez alatt bármi előfordulhat, ráadásul a Bayern félelmetes rivális.

- Mégis, mikortól mernek bátrabban álmodozni az aranyéremről?
- Talán a következő két fordulót követően, hiszen nekünk két nagyon nehéz idegenbeli fellépésünk következik, Wolfsburgban, majd Stuttgartban. Amennyiben ezekből a meccsekből jól jövünk ki, lényegesen közelebb kerülhetünk a bajnoki címhez.

- Azért a mögöttünk hagyott szombaton sem panaszkodhattak az eredmények alakulása miatt.
- Valóban, ám hiába vezettünk a félidőben három-nullára, a Köln a szünet után úgy játszott, hogy aki most látja őket először, nem hiszi el, miszerint ez a csapat az utolsó a tabellán. Az utolsó percben még szerencsénk is volt, hogy a játékvezető kapusunk akadályozása miatt nem adta meg a kölniek gólját, háromgólos előnyről bizony bosszantó lett volna a pontvesztésünk. Amikor meghallottuk a Bayern döntetlenjét, meglepődtünk, s egyben örültünk az előnyünk növelésének. Az én hangulatomat csak az rontotta el kicsit, hogy egy barátom éppen akkor hívott telefonon, majd elmondta a Fradi gól nélküli döntetlenjét a ZTE ellen, ugyanis nem titok, a bajnokink után első dolgom mindig az, mit játszottak a zöld-fehérek odahaza.

- Belegondolt már, hogy Szűcs Lajoshoz és Hrutka Jánoshoz hasonlóan, akik a Kaiserslauternnel lettek befutók, ön is történelmet írhat a Werderrel, elvégre magyar labdarúgó ritkán vallhatja magát német bajnoknak?
- Kár lenne tagadnom, megfordult a fejemben mekkora siker lenne mindez, ráadásul Szűcs Lajos és Hrutka Jani is a Fradiól érkezett Németországba, ám ismétlem, nem szeretném elkiabálni az aranyérmet, mert messze még a bajnokság vége.

Bánki József