Vágólapra másolva!
Jóllehet ezekben a napokban a Ferencvárosnál az okozza a legnagyobb izgalmat, hogy vajon a főtámogató Kovács Ádám mikor fizeti ki a március 10-re ígért 300 millió forintot, ám Furulyás János, a zöld-fehérek elnöke ennél már távolabbra tekint, és ultramodern stadion építésében gondolkodik. Furulyás szerint hamarosan megérkezik a klub számlájára a fent említett összeg, s mivel májustól 49 évig a klub tulajdonába kerültek a létesítmények, a multifunkcionális aréna tervezéséhez is hozzáláthatnak a közeljövőben. A majdani Üllői úti építkezések idején a Fradi a Puskás Ferenc-stadionban játszaná hazai mérkőzéseit.

- Biztos abban, hogy mint azt Kovács Ádám ígérte, jövő hét közepére megérkezik a klub számlájára a pénz? - kérdeztük Furulyás Jánost.
- Biztos azért nem lehetek ebben, mert az a biztos, amikor már a számlán virít az összeg. Ettől függetlenül ismerem Kovács Ádámot annyira, hogy tudjam, mindent elkövet a megállapodás teljesítéséért, ráadásul arról is tudomásom van - bár ehhez semmi közöm -, hogy egyre inkább beindultak a vállalkozásai.

- Jól tudjuk, hogy elsősorban nem is a labdarúgó rt., hanem a klub más szakosztályai számára létkérdés az említett pénz megérkezése?
- Bátran mondhatom, nem vészes a helyzet, hiszen a klubon belül senkinek sem tartozunk, a várt pénz elsősorban az APEH-tartozásaink kiegyenlítése miatt fontos, igaz, egyelőre még ez ügyben sem szorít bennünket az idő.

- Mivel jelképes összegért, egy forintért negyvenkilenc évig visszakapták a létesítmények tulajdonjogát, adja magát a kérdés: milyen beruházásokat terveznek a jövőben?
- Magyarország legmodernebb stadionját szeretnénk megépíteni. Multifunkcionális létesítmény-komplexumban gondolkodunk, amelyben mozik, éttermek, játéktermek, uszoda és sok más, a szurkolók szórakozását és kényelmét biztosító helyiség is rendelkezésre áll majd. Elhatározásunk komolyságát talán jelzi, hogy a korábbi, huszonkétezer fős stadion építési tervét már el is vetettük, s már gondolkodunk az új létesítmény finanszírozási megoldásain.

- Mikorra készülhet el az új stadion és a szórakoztató komplexum?
- Amennyiben a tervek elkészülnek, és megkapjuk az engedélyeket, attól számítva egy év múlva megkezdődhet az építkezés, ám értelemszerűen egyelőre konkrét időpontot nem mondhatok. Annyit viszont igen, hogy az építkezések alatt elképzeléseink szerint a csapat a Puskás Ferenc-stadionban játszaná hazai mérkőzéseit.

Bánki József