Vágólapra másolva!
Megint csonka fordulót rendeznek a hét végén az Arany Ászok Ligában, hiszen a pálya alkalmatlansága miatt jövő hét szerdára halasztották a Haladás-Újpest találkozót. Mindez Mészöly Gézát, az újpestiek trénerét nem zavarja, sőt a szakvezető örül, mondván: jobb megfelelő talajon futballozni. Kerekes Zsombor a minap Pécsre szerződött, és a Debrecen elleni meccsen gólt szeretne szerezni egykori csapata ellen. Gellei Imre a ZTE-vel az Üllői útra látogat, és az egykori szövetségi kapitány együttesével meglepetésre készül a Fradi ellen.

- Nem bosszantja, hogy már a második bajnokin nem léphetnek pályára, miközben más csapatok lendületbe jöhetnek? - kérdeztük Mészöly Gézát, az Újpest trénerét.
- Bármilyen fura, nem bosszant az újabb elmaradt meccsünk, hiszen szerdán már megrendezhető lesz a szombathelyi bajnoki. Jobb ugyanis megfelelő talajon futballozni, mint mély pályán, amelyen irreális eredmény is születhet.

- Az elkövetkezőkben viszont szerda-szombat ritmusra kénytelenek áttérni, s felmerül a kérdés: ezt miként bírja majd el a csapata?
- Éppen most akarok beszélni a fiúkkal, hogy mentálisan alaposan fel kell készülniük, amiben természetesen mi is mindenben segítjük őket, például erre a sűrű programra. Ugyanakkor zömében fiatal játékosokból áll a jelenlegi Újpest, így nekik eleve bírniuk kell a felpörgetett ritmust. Talán az is szerencsés, hogy a jövő szerdai szombathelyi fellépést követően nem kell sokat utaznunk sem, mivel ezt követően a Balaton FC, majd néhány napra rá a Győrt fogadjuk, aztán Székesfehérvárra utazunk.

- Kialakult már az alapcsapata?
- A kapuban Vlaszák Géza helye megkérdőjelezhetetlen, mint ahogy a védelemben Szélesié és Vanczáké, középen pedig Juhár, valamint Tamási kap lehetőséget, s ugrásra kész Nagy Gábor is. A középpályán Simek, Erős, Farkas Balázs, Polonkai és Tóth Norbert szerepel majd, ám bevetésre kész Cseri, Kapcsos és Sándor György is. Elöl az ellenféltől függően a fiatal Feczesin, Rajczi és Bükszegi támad - remélem, minél eredményesebben. Kár lenne tagadni, várjuk már a pályára lépést, hiszen több mint kilenchetes felkészülést követően a játékosoknál is komoly labdaéhség lépett fel, ami ilyen esetekben természetes. Az lenne a baj, ha nem így lenne...

Bánki József