Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét a barátságos válogatott mérkőzések jegyében telt el, de mivel ezeken a meccseken a szövetségi kapitányok rengeteget cseréltek (volt olyan meccse, ahol mindössze egy focista maradt végig a pályán), így ezek nem jelentettek jó alapot a válogatáshoz. Annál inkább a hét végi bajnokik, amelyek közül elsősorban a milánói, illetve a londoni derbi emelkedett ki.
Shaka Hislop (trinidadi, Portsmouth FC): A Pompey becenévre hallgató együttes a hét végén nem lépett pályára a Premiershipben, mivel a Liverpool elleni FA-kupa mérkőzés újrajátszását vívta, és győztesen került ki a párviadalból. Ez nagy részben volt köszönhető a portásnak, aki több bravúros védést is bemutatott, és még Michael Owen tizenegyesét is hárította.
Noé Pamarot (francia, OGC Nice): A nizzai gárda az egyik legstabilabb középcsapatnak számít a francia pontvadászatban, és ezt elsősorban kiváló védelmének köszönheti. A hét végén némi meglepetésre idegenben sikerült nyernie az együttesnek a Lens ellen, és az első gólt a jobbhátvéd Pamarot szerezte, aki mostanában feltűnően eredményes, hiszen két héttel ezelőtt is betalált.Marian Biliskov (bolgár, VfL Wolfsburg): A Farkasok idei első két bajnokijukon egyaránt vereséget szenvedtek, így az 1860 München elleni diadalra nagy szükségük volt. Sikerült is legyőzniük az Oroszlánokat, és az első gólt a bolgár középhátvéd, Biliskov fejelte, aki a mérkőzés során levette a pályára a vendégek válogatott csatárát, Benny Lauthot.Mark Iuliano (olasz, Juventus): A Juventus gárdájának az utóbbi időben nem megy olyan jól a játék, de ennek ellenére azért szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat a Serie A-ban. A Bologna ellen például az a Mark Iuliano szerezte a torinóiak győztes találatát, aki pedig nem a gólképes játékáról híres: a védő eddigi pályafutása során még egyetlen idényben sem ért el egynél több gólt - a jelenlegi pontvadászatban viszont már másodjára volt eredményes, és első gólját is éppen a Bolognának rúgta.Gael Clichy (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok drukkerei kicsit aggódtak, hogy a Chelsea elleni rangadón a válogatott balhátvéd, Ashley Cole nélkül kellett pályára lépniük, de a sérült bekk helyén futballozó fiatal Clichy kiváló teljesítményt nyújtott. Remekül útját állta a Chelsea rohamainak, és még arra is volt energiája, hogy felmenjen a támadásokkal.
Erwin Skela (albán, Eintracht Frankfurt): A szkipetár futballistának meglehetősen jó hete volt. A válogatott színeiben a svédek ellen győztes gólt szerzett, és csapata ezzel nem kis meglepetést okozva nyerni tudott a háromkoronások ellen, majd a hét végén gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy klubja, az Eintracht idegenben győzze le a kiesési rangadón a Herthát.Osvaldo Díaz (paraguayi, Guaraní): A Libertadores kupában a múlt héten az előző kiírás győztesétől, a brazil Santonstól mindenki biztos győzelmet várt hazai pályán a paraguayi Guaraní ellen, de a braziloknak végül a döntetlennek is örülniük kellett. A vendégek legjobbja a két gólt szerző olimpiai válogatott középpályás, Díaz volt, aki annak ellenére is be tudott kétszer találni, hogy csak csereként lépett pályára.Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): A gall középpályás az elmúlt héten ismét megmutatta, hogy miért tartják sokan a világ legjobb játékosának. Noha egyetlen gólt sem szerzett, de mind a hét közi válogatott meccsen, mind a hét végi bajnokin a Real Madrid színeiben pazarul futballozott, gólpasszokat adott, és csapata vezéregyénisége volt.Clarence Seedorf (holland, AC Milan): A hét vége legnagyobb érdeklődéssel övezett mérkőzése a milánói derbi volt, amelyen az első félidő után úgy tűnt, hogy az Inter kerül majd ki győztesen. A szünet után azonban a rossonerók kétgólos hátrányból is fordítani tudtak, ami nagy részben Seedorfnak volt köszönhető: a holland az első gólban előkészítőként vett részt, a győztes találatot pedig maga szerezte.
José Castillo (bolíviai, Bolivar): Azzal mindenki tisztában volt, hogy a Libertadores-kupa címvédőjére, a Boca Juniorsra nehéz mérkőzés vár a Bolívar otthonában, de arra kevesen számítottak, hogy a hazaiak sima győzelmet aratnak majd. Márpedig így történt, és az összecsapás hőse a bolíviai csatár, Castillo volt, aki mesterhármassal vette ki a részét a diadalból.Antonio Cassano (olasz, AS Roma): A Farkasok a Siena földbe döngölésével jelezték, hogy egyáltalán nem adták fel a scudettóért folytatott küzdelmet, és a győzelem fő letéteményese Cassano volt. A csatár mesterhármast ért el, ráadásul rendkívül önzetlenül még egy gólpasszt is adott, pedig akár maga is betalálhatott volna.