Vágólapra másolva!
Hollandiában és Törökországban is véget ért a téli szünet, és a hét végén folyatódott a bajnokság: a németalföldieknél minden a megszokott mederben ment tovább, mindhárom nagycsapat győzni tudott, a félholdasoknál viszont a listavezető Besiktas, amely eddig veretlen volt, elszenvedte elős vereségét, ráadásul öt focistáját is kiállították. A franciáknál a kupában a PSG nyerte az Marseille elleni rangadót, a Bordeaux-t pedig egy negyedosztályú csapat verte ki.

A félholdasoknál is véget ért a téli szünet, és az első idei játéknap rögtön hatalmas szenzációt hozott, hiszen a listavezető Besiktas, amely ebben a szezonban eddig egyetlen vereséget sem szenvedett, most hazai pályán kapott ki 4-1-re a középcsapat Samsunsportól, ráadásul a mérkőzést öt perccel a rendes játékidő vége előtt le kellett fújni, mivel az isztambuliaktól öt focista is a kiállítás sorsára jutott!

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen a góllövőlistán is előkelő helyen álló csatáruk, Serkan Aykut 17 perc elteltével megszerezte a vezetést, de a Besiktas pár percen belül egyenlíteni tudott a román Pancu révén. Az isztambuliak öröme azonban nem tartott soká, mert az első félidő hátralévő 25 percében három játékosuk is piros lapot kapott: előbb a brazil Zago gyűjtötte be a második sárga lapját majd kevéssel a szünet előtt Ibrahim és Ahmed is a kiállítás sorsára jutott egy-egy brutális belépőt követően.

A második félidő elején Adnan Güngör ismét a Samsunsport juttatta előnyhöz, kevéssel ezután Serkan megszerezte a második gólját, és hamarosan Krita Giana háromgólosra növelte a különbséget. Ekkor már biztos volt, hogy a Besiktas elveszíti veretlenségét, és az isztambuli focisták ezt nehezen viselték el: Pancu is begyűjtött egy pirosat, majd öt perccel a rendes játékidő letelte előtt Gökhan is a kiállítás sorsára jutott, így a bíró nem tehetett mást, mint hogy lefújja a meccset.

A listavezető a vereség ellenére is öt pont a második helyezett Fenerbahce előtt, utóbbi gárda a hét végén az Istanbulspor ellen nyert 1-0-ra. A többi élcsapatnak viszont nem nagyon ment a játék: a forduló előtt második helyen álló Trabzonspor otthon kapott ki 3-0-ra a Konyasportól, a negyedik Denizlispor is hazai pályán szenvedett vereséget a Sebatsportól, míg az ötödik Galatasaray csak egy döntelenre volt képes a Diyarbakirspor ellen.