Vágólapra másolva!
Roman Abramovics, a Chelsea orosz olajmilliárdos klubtulajdonosa a jelek szerint már eldöntötte, hogy Claudio Ranieri a 2004-2005-ös szezonban már nem dirigálja csapatát, sőt, arra sem tanácsos mérget venni, hogy a szezon végéig kihúzza. Abramovics megelégelte a kudarcsorozatot - a legutóbbi hét meccsből négy vereség -, és kivetette hálóját Fabio Capellóra, az AS Roma kiváló és felettébb sikeres edzőjére. Abramovics - az AS című madridi lap értesülése szerint - három szezonra 18 millió eurót, azaz évente hatmilliót kínál a Roma trénerének.

Nem titok, hogy Abramovics első számú kiválasztottja Sven-Göran Eriksson lenne, ám a svédet 2006-ig szerződés köti az angol válogatotthoz. Ezen a ponton lép be a képbe Capello.

Capellónak július elsején kellene munkába állnia a Stamford Bridge-en, és megbízatása a 2006-2007-es idény végééig szólna. Évente hatmillió euró lenne a fizetése - nettó hatmillió, azaz adók levonása után! Ennyit csak a futball legnagyobb csillagai keresnek, de nem ám az edzők, hanem a labdarúgók. (Ottmar Hitzfeld például a Bayern Münchennél négymilliót keres, mindenféle prémiummal és természetbeni juttatással együtt.)

Abramovics malmára hajthatja a vizet, hogy Capello viszonya nem felhőtlen Franco Sensi klubelnökkel. A Románál már - úgy tűnik - bele is nyugodtak Capello távozásába, ugyanis felvették a kapcsolatot az utódlás ügyében az olasz válogatottól a nyári Eb után távozó Giovanni Trapattonival. Trapattoni azonban a Tottenham felé sodródik, ezért Dino Zoff is képbe került.

Ch. Gáll András