Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa első fordulójának visszavágói jelentették a fő eseményt a múlt héten a világ labdarúgásában, és a nemzetközi porondon jól szereplő focisták dominálnak álomcsapatunkban is: összesen hat olyan játékos került be a tizenegybe, akik pályára léptek az UEFA-kupában. A többiek hét végi teljesítményük alapján kvalifikálták magukat az együttesbe.
Magnus Kihlstedt (svéd, FC Köbenhavn): A dán együttes Ferencváros elleni UEFA-kupa mérkőzése igazi kapusparádét hozott, és a két portás közül azért a koppenhágaiak hálóőre került be a csapatba, mert ő jutott tovább. Kihlstedt teljesítménye semmiben sem maradt el Szűcsétől: a rendes játékidőben is bemutatott bravúrt (Gera lövésénél), a büntetőpárbajban pedig eggyel több tizenegyest védett ki, mint a magyar kapus.
Andreas Hinkel (német, VfB Stuttgart): A svábok ugyan megkapták első góljukat a bajnokság során, de emiatt valószínűleg csak a kapusuk bánkódott, hiszen a gárda ismét nyerni tudott, és még mindig veretlen. A jobbhátvéd Hinkel szokás szerint megint rengeteg alkalommal futott fel a támadásokkal, és a vezető gól előtt remekül centerezett Szabics fejére.Nemanja Vidic (szerb, Crvena Zvezda): Az UEFA-kupanap egyik legizgalmasabb találkozóját Belgrádban rendezték, ahol a hazai együttes az Odense BK-t fogadta, és végül 4-3-ra nyert, amivel tovább is jutott. A Zvezdának azonban alaposan meg kellett küzdenie a győzelemért, hiszen a vendégek háromszor is kiegyenlítettek, és negyedórával a lefújás előtt még továbbjutásra álltak. A hajrában azonban jött Vidic, aki már korábban is betalált, és a második körbe lőtte együttesét.Walter Samuel (argentin, AS Roma): A római együttes a hét végén rangadót játszott a Serie A-ban, hiszen a szintén remekül szereplő Parma volt az ellenfele, amelyben a góllövőlista élén álló Adriano is futballozik. A brazil csatár azonban nem sok vizet zavart, köszönhetően Samuelnek, aki ráadásul a Farkasok vezető gólját is szerezte, mégpedig nem fejjel, hanem tőle szokatlanul lábbal.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda balbekkje szép lassan kibérli ezt a posztot világválogatottunkban, hiszen a múlt héten is ő szerepelt a védelem bal oldalán. Roberto Carlos azonban most is kiváló teljesítményt nyújtott, ezúttal a Celta Vigo elleni rangadón villogott, és megint szépségdíjas találatot szerzett.
Fabrice Fiorese (francia, Prais-SG): A párizsi együttes a gyengébb szezonkezdet után kezd játékba lendülni, és sorozatban ötödik bajnokiját nyerte meg. A nagy változás a taktikai váltásnak is köszönhető, és a korábban csatárként futballozó Fiorese remekül bevált a középpálya jobb oldalán: a hét végén a Le Mans ellen kétszer is betalált ebből a pozícióból.Lars Ricken (német, Borussia Dortmund): A dortmundi együttes szép lassan kezd kilábalni a szezon eleji hullámvölgyből, é bár továbbra is rengeteg sérültje van, sorra nyeri a meccseket. A múlt héten előbb az Austria Wient győzte le az UEFA-kupában Ricken találatával, majd a Bundesligában a Hannovernek rúgott egy hatost - Ricken ebből a diadalból egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét.Gennaro Gattuso (olasz, AC Milan): A milánói együttes továbbra is menetel a Serie A-ban, és a Juventusszal holtversenyben vezeti a tabellát. Pedig a hét végén a rossonerók igazi rangadót játszottak, és a Lazio ellen szokás szerint megint Gattuso volt a csapat egyik legjobbja. A középpályás a tőle megszokott teljesítményt nyújtotta, rengeteg labdát szerzett, és fáradhatatlanul robotolt.Andreas Johansson (svéd, Djurgarden): A stockholmi együttes a hét végén megszerezte a bajnoki címet hazájában - egy fordulóval a pontvadászat vége előtt - köszönhetően a Halmstads BK elleni győzelemnek. A találkozón a Djurgarden végig fölényben futballozott, és a középpályás Johansson két gólja olyan előnyt szerzett a számára, ami már behozhatatlan volt a Halmstadsnak.
Samuel Etoo (kameruni, RCD Mallorca): A mallorcai gárdánál a múlt hét elején edzőváltás történt, és Luis Aragonés személyének leginkább a kameruni csatár örült, hiszen az ő keze alatt vált igazán klasszissá. Etoo az új trénert egy mesterhármassal köszöntette, az UEFA-kupában az APOEL Nicosia ellen triplázott, és az Atlético Madrid elleni bajnokin is betalált - igaz, itt a csapat vereséget szenvedett.Mista (spanyol, Valencia CF): A Valencia legfőbb problémájának az elmúlt szezonban azt tartották, hogy nincsen igazán gólerős csatára. Ez a kijelentés részben még mindig igaz, de a múlt héten Mista megmutatta, hogy ő megoldást jelenthet a gondra: előbb az UEFA-kupában szerzett győztes találatot az AIK Stockholm ellen, majd a bajnokságban az Espanyol ellen két gólt is elért.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.