Vágólapra másolva!
A botrányosan szereplő, nyolc mérkőzésből nyolcat veszítő ZTE-nél nem változott a célkitűzés, a csapatnak az első hat közé kell kerülnie az alapszakaszt követően. Mindezt Lang József, a zalai klub elnöke jelentette ki, s a rutinos sportvezető ezen kívül a csapat körüli hangulatról és reményeiről is beszélt.

- Mivel jelenleg pont nélkül áll az együttes, nem változtatnak a bajnokság előtti terveken?
- Nem változtatunk a célkitűzésen, továbbra is az első hat helyezett közé várjuk a csapatot az alapszakasz végén. Bár egyelőre pont nélkül állunk, ám tömör a középmezőny, márpedig mi oda akarunk befurakodni. Persze ehhez sorozatban legalább három, de még inkább négy mérkőzést kell nyernünk. Kérdés, mikor érjük el végre az első sikert, mert az hatalmas lendületet adna a gárdának.

- Erre a hét végén remek alkalom nyílhat a Haladás elleni dunántúli derbin...
- Valóban, ám nekünk innentől fogva minden meccs derbi. Természetesen a játékosok is tisztában vannak a szombathelyiek elleni kilencven perc fontosságával, többek között a szurkolóink érzelmeit is figyelembe véve, s hiszem, hogy annak megfelelő elszántsággal is lépnek majd pályára. Több mérkőzésünkön egyébként egygólos vereséget szenvedtünk, s amennyiben hat ponttal többünk lenne, nem idegeskednénk a jövőt illetően, így viszont még mindig vágyakoznunk kell az első győzelemre.

- Milyen a hangulat az öltözőben?
- Nyomasztó, hiszen a futballistákat is megviselte a sikertelenség, azaz az önbizalom miatt is ideje lenne nyerni a hét végén.

- Miben kell elsősorban felrázni az együttest?
- Lelkileg és fizikailag egyaránt meg kell erősíteni a csapatot, mert hiszem, ezzel a kerettel nem a kiesés ellen kellene küzdenünk. Vagyis ebben a nehéz helyzetben sem adjuk alább a felsőházi tagságnál.

Bánki József