Vágólapra másolva!
Egyelőre még csak az Angol Labdarúgó Szövetség honlapján hívta fel a szurkolókat a sportszerű viselkedésre, azonban ugyanezt a televízióban is megismétli majd David Beckham a Szerbia és Montenegró elleni keddi barátságos találkozó előtt.

Az UEFA fegyelmi bizottsága rekordösszegű, 150 ezer svájci frankos bírsággal sújtotta az FA-t, mert a szurkolók rasszista jelszavakat kiabáltak, és kétszer is pályára rohantak a törökök elleni április 2-i, sunderlandi Eb-selejtező alatt.

"Ez nem ismétlődhet meg, mert akkor az angol csapatot kizárják" - szögezte le a Manchester United középpályása, a válogatott csapatkapitánya. "Nekünk is óvakodnunk kell a szurkolók felhergelésétől. Ezért góljainkat a kezdőkörben ünnepeljük majd, s nem a szögletzászlónál. Szerintem nem terhel minket felelőség a szurkolók magatartása miatt, de nem maradhatunk tétlenek. Mindenképpen versenyben kell maradnunk az Európa-bajnokságért!"

A keddi összecsapást a Leicester City pályáján játsszák, majd június 11-én a middlesbrough-i Riverside-stadion ad otthont a szlovénok elleni Eb-selejtezőnek.