Vágólapra másolva!
Azt már március vége óta tudni lehetett, hogy a 2003-2004-es szezonban nem Jean Tigana ül majd a Fulham kispadján, majd nem sokkal később az is kiderült, hogy a 2002-2003-as idényt sem vele fejezi be az angol egyesület. Az ideiglenesen kinevezett trénerrel. Chris Colemannal végül a 14. pozíciót szerezte meg a gárda, de azt még mindig nem tudni, hogy a nyártól ki ül majd a kispadon, bár a tulajdonos, Mohammed al-Fayed annyit elárult, hogy a jelöltek névsora három főre szűkült.

Amikor még márciusban bejelentették, hogy Tiganával nem hosszabbítanak szerződést, akkor az angol szaklapok váltig állítottak: Al-Fayednek elege van abból, hogy százmilliókat költött magánvagyonából az egyesületre, ám ennek ellenére nem sikerült komolyabb eredményeket elérni - mert a Premiershipben való megkapaszkodásnál a multimilliomos többet szeretett volna. Mivel a klub stadionjának építése is megfeneklett, így a legtöbben biztosak voltak benne, hogy a Fulham új mestere egy olyan szakvezető lesz, aki egyrészt nem kér milliós fizetést, másrészt pedig nem akar feltétlenül nemzetközi sztárokkal erősíteni, akiknek a leigazolása szintén sokba kerülne. Ez alapján kissé meglepőnek tűnt, hogy a Fulham az elmúlt másfél hónapban előbb a francia utánpótlás-válogatott mesterével, Raymond Domenech-hel, majd pedig Louis van Gallal is felvette a kapcsolatot, az viszont egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy mindkét szakemberrel igen hamar megszakadtak a tárgyalások: ők ugyanis túl sokba kerültek volna.

Időközben Tigana még a szezon közben felállt a kispadról, és az utolsó öt bajnokin az a Chris Coleman irányította a gárdát, aki anno a Fulham feljutásából még tevékenyen kivette a részét, de egy súlyos autóbaleset miatt be kellett fejeznie pályafutását. A gárda egykori csapatkapitánya, aki sokszoros walesi válogatottnak mondhatta magát, hamar megtalálta a közös hangot a játékosokkal, és vezetésével a csapat öt meccsből hármat megnyert, és valamelyest javítani tudott a helyzetén: végül a 14. lett, ami csak egy pozícióval rosszabb a tavalyi helyezésnél. Bár Coleman eleinte azt állította, hogy esze ágában sincsen hosszabb időre elvállalni a vezetőedzői pozíciót, az utolsó fordulót követően azonban mát arról nyilatkozott, hogy szívesen irányítaná a csapatot a következő idényben is.
Al-Fayed tehát őt is figyelembe veszi a végső döntés meghozatalakor, és Colemanen kívül még két szakember neve van benne a "kalapban".

Az egyik a másodosztályú Derby County mestere, George Burley, a másik pedig a Bayer Leverkusennel tavaly BL-döntőt játszó német Klaus Toppmöller. A két tréner két teljesen különböző koncepciót jelentene a Fulham számára: ha Toppmöllert neveznék ki szakvezetőnek, akkor az minden bizonnyal azt jelentené, hogy a Fulham továbbra is a nemzetközi kupaszereplést tűzi ki célul maga elé, és ennek érdekében szerződtet egy nemzetközileg is ismert trénert. Burley kinevezésével viszont azok az elképzelések kerülnének előtérbe, amelyek szerint Al-Fayed már nem akar újabb milliókat ölni a klubba, hanem egyelőre megelégszik azzal, hogy klubja biztos középcsapat legyen a Premiershipben: a jelenleg a Derby Countynál dolgozó szakember ugyanis híres arról, hogy minimális befektetéssel is képes a maximumot kihozni együtteséből - két éve az újonc Ipswich-csel az ötödik lett az angol élvonalban.

A klub tulajdonosa jelenleg Franciaországban él, mivel van egy-két elintézetlen ügye az angol adóhatóságokkal, így a sorsdöntő megbeszélésre Párizsban kerül majd sor. A francia fővárosban, a Ritz Hotelben a napokban Al-Fayed mellett a klub végrehajtó elnöke, Bruce Langham, az alelnök Bill Muddyman és a sportigazgató Stuart Benson találkozik majd, hogy határozzanak arról: ki is lesz a Fulham új edzője.