Vágólapra másolva!
Amikor a hét elején a Fulhamnél bejelentették, hogy miként azt várni lehetett, nem hosszabbítják meg a tréner, Jean Tigana nyáron lejáró szerződését, azonnal megindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy ki lesz az új szakvezető. A hírek szerint a klub multimilliomos tulajdonosa, Mohamed al Fayed a közeljövőben nem szeretne olyan sok pénzt költeni, mint korábban tette, így nem olyan meglepő, hogy a londoniak a francia utánpótlás-válogatott mesterével,  Raymond Domenech-hel vették fel a kapcsolatot, aki a fiatal tehetségek fő kinevelőjének számít.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Al Fayed több mint százmillió fontot költött az egyesületre magánvagyonából, olyan sztáredzőkre, mint Kevin Keegan és Jean Tigana, illetve sztárnak számító futballistákra, mint Edvin van der Sar, Steve Marlet vagy Saed Malbranque, de az igazán nagy sikerek elmaradtak: a csapat ugyan feljutott a legjobbak közé, de a Premiershipben csak a 13. helyen végzett, és jelenleg is ebben a pozícióban áll, vagyis az eredeti célkitűzés (az európai kupaszereplés kiharcolása) igen csak messze van. Ráadásul a tervezett új stadion felépítése is megfeneklett, vagyis a klubnak jelenleg nincsen igazi otthona, hazai meccset a Queen's Park Rangers pályáján, a Loftus Roadon játssza. Nem csoda, hogy a Harrod's áruházlánc tulajdonosa vissza akarja fogni a költekezést, és mindezt az edzői poszton kezdte.

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


Ebből a szempontból George Burley tűnt a legesélyesebbnek (ezt a William Hillnél is így vélték): ő az Ipswich Townnal előbb feljutott a legjobbak közé, majd pedig egészen az ötödik pozícióig vezette a suffolki gárdát a Premiershipben, mégpedig úgy, hogy menet közben csak az alacsonyabb osztályokból tudott erősíteni. Igaz, ezt az eredményt nem tudta megismételni, és a második idényben az Ipswich kiesett az élvonalból, Burley-t pedig menesztették, ám ennek ellenére a tréner meglehetősen elismertnek számít Angliában. Egy másik lehetséges jelölt a másodosztályú Leicester City mestere, Micky Adams, aki annak ellenére a második helyen áll a Rókákkal a másodosztályban, hogy az egyesület csődközeli helyztben van, és nem igazolhat új focistákat. Más kérdés, hogy Adams egyszer már dolgozott a Fulhamnél, és anno éppen Keegan kinevezése miatt menesztették - nem valószínű tehát, hogy jó szívvel kötne ismét szerződést Al Fayeddel.

A Premiership állása/sport/focivilag/20030322apremiership.html

A William Hill listáján Domenech nem szerepelt, így kissé meglepetésszerűen hatott, amikor a francia utánpótlás-válogatott mestere a minap egy interjúban elismerte, hogy a Fulham megkereste őt. A szakember immár 1993 óta vezényli a gall ifistákat, és saját elmondása szerint szívesen dolgozna ismét klubedzőként - 1984 és 1987 között a Mulhouse, majd 1987 és 1993 között az Olympique Lyon mestere volt. A Fulham játékoskeretében jelenleg hat francia játékos is van, így Domenech kinevezése ebből a szempontból is logikusnak tűnik.