Vágólapra másolva!
Két izgalmas mérkőzést is játszanak a Borsodi Liga 29., szerdai fordulójában, amelyek mindegyike bátran pályázhatna a forduló rangadója címre. A Debrecen az MTK-t fogadja otthon, ahol utoljára Magyar Kupa-mérkőzésen alaposan kitömte a kék-fehéreket, míg a Csank János vezette Siófok az Üllői úton teszi tiszteletét.

Nem egyszerű a helyzete az MTK-nak és Egervári Sándornak, a kékek mestere ugyanis hétről hétre a sérülésektől megtizedelve küldi pályára csapatát. A debreceni rangadón ráadásul a sérült Győri, Némethy, Elek, Komlósi, Czvitkovics és Ferenczi mellett a három sárga lapos Molnár Zoltánra sem számíthat a szakvezető. A hazaiaknál Szekeresre vár pihenő a sárgák miatt, Flavio Pim és Dombi sem egészséges, így Szentes Lázár is kénytelen lesz játszatni Hanákot vagy Selymest, akik éppen csak felépültek. A Debrecen reménykedik a győzelemben, s abban, hogy az MTK nem feledte még az április 15-i, 6-1-es kupafiaskót.

A tervezett összeállítások:
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Máté, Selymes - Kiss, Vincze, Sándor, Böőr - Bajzát, Ilie
MTK: Hajdu - Andronic, Juhász, Smiljanic, Pető - Zavadszky, Jezdimirovic, Madar, Füzi - Silva, Illés

Az Üllői úton a nyolc idegenbeli mérkőzés óta veretlen Siófok lép pályára. A Balaton-partiak (akik közül mindenkire számíthat Csank János vezetőedző) idén idegenben még veretlenek (öt mérkőzés, öt döntetlen), ráadásul az őszi Üllői úti találkozó óta tart ez a sorozat. Érdekesség, hogy a Videoton november elsejei legyőzése óta sorozatban hétszer ikszelt a csapat. A Siófok a statisztikát böngészve abban is bízhat, hogy a legutóbbi hat, Üllői úti fellépésből háromszor is tudott nyerni: 1994 áprilisában 3-1-re, 1998 márciusában 2-0-ra és 1999 novemberében 2-1-re.

A Fradiban Adem Kapic felépült combsérüléséből, de szerdán még nem lép pályára, s miután Dragan Vukmir sem állhat a szakvezetés rendelkezésére, hiszen a szerb védő piros lapja miatt eltiltását tölti, vélhetően a századik élvonalbeli mérkőzésére készülő Bognár Zsolt és Zováth János kap lehetőséget.

Az Újpest győzelmi esélyekkel fogadja a harmatos produkcióval előrukkoló Győrt, ráadásul a statisztika is azt mutatja, hogy a Rába-partiaknak eddig nem sok keresnivalójuk volt a fővárosban. Az 54 hazai találkozón ugyanis eddig 37-szer győzött az Újpest, s 10 döntetlen mellett csupán hétszer örülhettek a vendégek. A liláknál Sloncík és Móri sérült, Tchur kedden kapcsolódott be újra a munkába, kérdés, vállalja-e a szereplést. Győrött Stark, Nicsenko és Szanyó szereplésével nem számolhat Csertői Aurél és Varga Zoltán.

Az alsóházban a Békéscsaba akár meg is pecsételheti a Dunaferr sorsát, a Kispestnek Székesfehérvárott kellene bizonyítania (különben egy esetleges csabai sikerrel ismét kiesőhelyre kerülne a fővárosi együttes), míg a Sopron-ZTE derbi csak a presztízs miatt lehet fontos.