Vágólapra másolva!
A Ferencváros és az MTK után szerdán a Debrecen és az NB I/B-ben szereplő BKV Előre is bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A DVSC a Sopront verte 2-0-ra, a BKV pedig a Siófokot múlta felül hosszabbítás után, büntetőkkel.
Forrás: MTI
Andorka Péter (piros mezben) lőtte a Loki első gólját
Magyar Kupa, negyeddöntő:
Debreceni VSC - Matáv Sopron 2-0 (2-0)


Debrecen:
Sopron:
gól:
sárga lap:

A DVSC gyorsan, két perc alatt eldöntőtte a továbbjutás sorsát: a huszonegyedik percben Selymes beadása után Fehér elnézte a labdát, majd Andorka közelről nem hibázott (1-0). A középkezdés után nem sokkal a gólszerző Andorka Kiss elé fejelte a labdát, utóbbi pedig egy csel után a kapus alatt a hálóba lőtt (2-0).

A Borsodi Ligában negyedik helyezett Debrecen a mély talajú pályán, kifejezetten kemény mérkőzésen megérdemelten győzte le a Sopront, s jutott be a kupa legjobb négy együttese közé.

BKV Előre - Siófok 1-1 (1-1, 1-1, 0-1), 11-esekkel: 4-2
Sport utca, 650 néző
vezette: Fábián
BKV Előre: Fülöp - Varga, Hegedűs, Szekeres, Filó - Földvári (Csordás T., 109.), Vörös, Horváth (Disztl, 82.), Kovács A. - Ruzic (Török, 70.), Mészáros.
Siófok: Németh - Pantic, Kuttor, Koller - Grósz, Csordás Cs. (Schultz, 54.), Schwarz, Sipeki, László A. (Usvat, 75.) - Szabó Cs. (Kovács P., 105.), Filipovic.
gól: Mészáros (51.) ill. Filipovic (16.)
sárga lap: Pantic (5.), Horváth Cs. (36.), Filipovic (40.), Kovács A. (61.), Schultz (116.)

Átigazolási körkép/sport/magyarfoci/20030226atigazolasi.htmlAz ősz futballmagyarjai/sport/magyarfoci/20021216azosz.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.html

Az első félidő a szervezettebben játszó Siófok mezőnyfölényét hozta, a vendégek - igaz, egy nagy védelmi hibát követően - megérdemelten kerültek előnybe. A szünet után rárontott ellenfelére a BKV Előre, s ennek perceken belül meg is lett az eredménye, sikerült az egyenlítés. A folytatásban szinte alig forogtak veszélyben a kapuk, így nem változott az állás, s következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A túlórában a Balaton-partiak uralták a játékot, de két óriási helyzetet is elhibáztak, így végül a büntetőpárbaj döntött, amelyben a házigazdák koncentráltak jobban, ugyanis az első körben Filipovic, a negyedikben pedig Schultz is hibázott. Az utolsó elődöntős hely sorsa alacsony színvonalú, sok hibával tarkított találkozón dőlt el.

A BKV Előre mellett az MTK Hungária, a Ferencváros és a Debrecen jutott a legjobb négy közé, az elődöntő sorsolását pénteken tartják az MLSZ-ben.