Vágólapra másolva!
Csütörtökön délelőtt a Magyar Külkereskedelmi Bank és a Ferencváros között újabb megállapodás köttetett, ám a legérdekesebb bejelentést Szeiler József, a Fradi labdarúgóinak ügyvezetője tette, aki szerint Gera Zoltánt, a zöldek egyik kulcsjátékosát német és francia élklubok környékezték meg.

A Magyar Külkereskedelmi Bank a továbbiakban is hozzá akar járulni a ferencvárosi labdarúgás új, minőségi imázsának kialakításához és a patinás klubhoz kötődő hagyományok felélesztéséhez. Erről Erdei Tamás, az MKB vezérigazgatója - többek között - ezt mondta: "Az MKB a jövőben sem felhasználni akarja a Ferencvárost, hanem segíteni. A továbbiakban is a minőséget akarjuk pénzzel támogatni, amiért a Fradi cserébe reklámozza az MKB-t. Számunkra a legfontosabb a tisztesség és a minőség, ám mivel korábban ezt nem találtuk meg a sportágban, nem is támogattuk azt. A Ferencvárosnál viszont mindez megvalósult, ezért döntöttünk a megállapodás kiszélesítése mellett, amely határozatlan időre szól, jóllehet, egy év múlva újra tárgyalóasztalhoz ülünk és értékeljük az addigi együttműködésünket."

Ezek után szólt Szeiler József, az FTC ügyvezetője Gera Zoltán esetleges távozásáról. "Az elmúlt hetekben rendkívül sok szó esett Gera Zoltán jövőjéről, nevezetesen, hogy tehetséges játékosunk hol folytatja pályafutását a jövőben" - kezdte Szeiler.

Lipcsei szerint együtt kell tartani a Fradit/sport/magyarfoci/20021223lipcsei.htmlHajrá Fradihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

"Az érdeklődés a napokban tetőfokára hágott, és rendkívül sok megkeresést kaptunk mi magunk, valamint Gera Zoltán is. A múlt héten nagy örömünkre szolgált, hogy, ha csupán a képzeletbeli tárgyalóasztal mellett is, de sikerült legyőznünk a világhírű Galatasaray csapatát, hiszen Gera Zoltán tudatta, hogy a török sztárklub ajánlatát visszautasította, és inkább a Ferencvárost választotta. Úgy tűnt, hogy sikerül véglegesen lezárni az ügyet, amikor - azt kell mondjam, hogy számunkra sajnos - kedvezőtlen fordulat állt be az ügyben. Jelenlegi információink szerint közvetítők útján egy német és egy francia első osztályú klub is igényt tart Gera Zoltánra, és mindkét érdeklődés annyira komoly, hogy a játékost akár napokon belül szeretnék soraikba tudni az említett csapatok.

Ugyan a mai szponzori szerződés aláírása egy újabb lépés volt afelé, hogy a Ferencváros megtarthassa értékeit, de tudomásul kell vennünk, hogy a legtőkeerősebb nyugati klubokkal még nehéz versenyre kelnünk. A magunk részéről ennek ellenére ezt mégis megpróbáljuk, hiszen ismerjük Gera Zoltán képességeit, tudjuk, hogy mit jelent az ő személye a csapat eredményessége szempontjából, és tudjuk, hogy lelkes közönségünk is szeretné továbbra is Fradi-mezben látni.

A játékos jövője napokon belül eldől, és a Ferencváros célja az, hogy a ciprusi edzőtábor kezdetéig, azaz jövő keddig eldőljön a Gera-ügy. Mi azon vagyunk, hogy megtartsuk Gera Zoltánt, még akkor is, ha erre jelenleg esetleg kevés az esély" - mondta a játékos jövőjéről az ügyvezető igazgató.

Bánki József