Társoldalunk:

Cragnotti lemondott a Lazio elnöki tisztéről

A hitelezők nyomására lemondott Sergio Cragnotti, a komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő Lazio labdarúgóklub elnöke. Az első számú irányító tulajdonában lévő élelmiszeripari konszern, a 687,4 millió eurós adósságot felhalmozó Cirio fizetésképtelenné vált, a római egyesület pedig nyár óta már 192,9 millióval tartozik játékosainak és alkalmazottjainak.

Utódja az egyik bankkonzorciumot képviselő Ugo Longo lett, az ügyvéd első feladataként az elmaradt bérek kifizetését és a Lazio eladásának előkészítését nevezte meg. "Sajnálom Cragnottit, mindig a javunkat szolgálta. Nem szabad elfelejtenünk neki az 1999-es KEK- és a 2000-es bajnoki győzelmet" - mondta Roberto Mancini vezetőedző.

Valószínűsíthető, hogy a klub a közeljövőben kénytelen lesz megválni több klasszisától: a jugoszláv Dejan Stankovicért és a holland Jaap Stamért már több elitklub is bejelentkezett. Korábban szóba került, hogy Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia, Al-Szadi megvásárolja az őszi idény után harmadik helyezett együttest, de a hatalmas veszteség miatt elállt az üzlettől, s később más érdeklődő sem akadt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK