Vágólapra másolva!
Szombaton késő este vált biztossá, hogy Bicskei Bertalan lesz Várhidi Péter utóda a Videoton kispadján. A Kínából hazatért Bicskei fél plusz egyéves szerződést kötött a fehérvári klubbal, azaz nyáron úra tárgyalóasztalhoz ülnek. A válogatott exkapitányával nem sokkal a megállapodást követően beszélgettünk.

- Mennyi idő alatt csaptak egymás tenyerébe a Videoton vezetőivel?
- Gyorsan megegyeztünk. Szombaton délután kerestek meg Székesfehérvárról, s késő estére már meg is állapodtunk abban, hogy nyárig én vezetem a szakmai munkát, a többire pedig a bajnokság végén visszatérünk.

- Feltételezem, a kapcsolat meghosszabbítása az eredményességgel függ össze. Mi a minimális elvárás a csapattal szemben?
- A biztos bennmaradás. Amennyiben a középmezőnyhöz sikerülne felzárkózni, az csak hab lenne a tortán.

- Mennyire ismeri a Videoton jelenlegi játékosállományát?
- A csapatból a magyar futballisták nyolcvan százalékát jól ismerem, a külföldieket viszont nem annyira. Úgy érzem a mostani kerettel a hatodik hely környékén végezni szép eredmény lenne.

- Mely posztokon tervez erősítést?
- Erről korai lenne beszélni, már csak azért is, mert azt kértem a vezetőktől, hogy a szabadlistára tett játékosok képességeiről és fizikai állapotáról hadd győzödjek meg. Szeretném ugyanis, ha csak szakmai érvek alapján válnánk meg játékostól, amennyiben viszont valamelyikük is hasznára lehet a csapatnak, akkor jó lenne megtartani.

- Mikor kezdődnek a tréningek?
- Január hatodikán, ezt követően pedig én is okosabb leszek az esetleges erősítéseket illetően.

- A Videotonon kívül más csapatok is megkeresték?
- Nem mondhatnám, hogy komolyabb ajánlat érkezett volna felém, csupán egykori egyiptomi csapatom vezetői érdeklődtek, elvállalnám-e a kispadot, ám nekik azt feleltem, jól dolgozik a jelenlegi tréner, ilyenkor minek váltani.

Bicskei szavai, illetve szándékai alapján tehát a múlt héten szabadlistára tett Predrag Gajic, Onyeabor Monye, Hamar István, Pomper Tibor és Vasas Zoltán közül nem biztos, hogy valamennyi labdarúgó távozik a Sóstói-stadionból. Persze egyelőre talány, az említettek közül melyik futballista képes fátylat borítani a múltra, azaz Bicskei kedvéért újra kapcsolatba lépni a Videoton vezetőivel, no meg amolyan próbaalapozáson részt venni a maradás érdekében.

Bánki József