Vágólapra másolva!
Felesleges lenne tagadni: a ZTE-nek csak nyűg volt a Dinamo Zagreb elleni visszavágó. A zágrábi 0-6 mellett az is csak fokozta a lehangoltságot, hogy a stadionátépítés miatt minden meccsét idegenben kényszerült lejátszani, ez által nyár óta Ikarus buszba költözött zalai társaság. A magyar bajnok ezúttal sem odahaza, hanem Győrben fogadhatta ellenfelét - ki is kapott.

Lézengett is úgy 1500 néző a lelátókon, s ha ehhez hozzávesszük a hírhedt zágrábi ultrák, a Bad Boys Blue 200 tagját, akkor kijelenthetjük: ez a meccs a kitartó Zete-drukkerek számára is közömbös volt. A közöny aztán melankóliába csapott át, még akkor is, ha senki sem várt csodát az első meccs után. A Dinamo ugyanis rutinosan futballozott, Mitu, Olic és Mujcin góljaira a 90. percben csak Radu Sabo tudott válaszolni, a horvátok 3-1-re nyertek, összesítésben 9-1-gyel jutottak tovább. De ami a legjobban fáj, átnéztek a magyar bajnokon, még ha ez Miroslav Blazevic edző nyilatkozatából nem is derült ki: "Mindenkor komoly fegyvertény a magyar bajnok ellen nyerni, különösen, ha ez kétszer is sikerül. Elismerem, a visszavágón kapusunk, Butina volt csapatunk legjobbja. Sok sikert kívánok az edzői pályán Bozsik Péternek, akinek édesapja gyerekkori kedvencem volt."

Bozsik Péter pedig ekképp értékelt: "Magyar bajnokin ezt a mérkőzést 3-0-ra nyerjük, ez a különbség a honi pontvadászat és a nemzetközi porond között. Remek csapat volt az ellenfelünk, ettől kezdve minden idegszálunkkal a bajnokságra koncentrálunk."

Dragóner a Sturm Grazot szeretné ellenfélnek/sport/magyarfoci/20021004dragoner.html

Nincs is mást tenni, mégis kínos felidézni, hogy a most oly' udvarias Blazevic a sorsolás után nulla százalék esélyt adott a Manchester Unitedet is legyőző ZTE-nek csapata ellen. Persze megeshet, hogy csak az arrafelé megszokott rátartiság beszélt a híres trénerből, sajnos azonban bejött a prognózisa.

Bánki József