Vágólapra másolva!
Az október 12-ei, svédországi Európa-bajnoki selejtező előtti utolsó hivatalos mérkőzésére készül a magyar labdarúgó-válogatott, az ellenfél szombaton Reykjavíkban Izland lesz. Gellei Imre szövetségi kapitány úgy véli: a barátságos "főpróba" remek alkalmat nyújt csapatának, hogy hozzászokjon a skandináv stílushoz és a zord időjárási körülményekhez.

"Éppen ez volt a cél, amikor lekötöttük ezt a felkészülési meccset" - mondta a keret edzőtáborozásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón a szakvezető. "Rendkívül harcos, kemény futballisták alkotják a házigazdák együttesét, így csakúgy, mint a kvalifikáció első összecsapásán, nem lesz könnyű dolgunk."

A hétfőn 13 órára meghirdetett gyülekezőn a 21 meghívott többsége megjelent a Puskás Ferenc-stadion toronyépületénél, az este még bajnoki mérkőzést játszó újpesti és zalaegerszegi futballisták a lefújást követően kapcsolódnak be a felkészülésbe, míg Lőw Zsolt, Sebők Vilmos és Vasile Miriuta (Cottbus) csak csütörtökön, útközben csatlakozik társaihoz. Reykjavíkba húszan utaznak majd. "Miriuta a szombati kupatalálkozón kapott egy rúgást a vádlijára, nem súlyos a sérülése, de egyelőre még bizonytalan, hogy számíthatok-e rá" - jegyezte meg Gellei.

Jég, láva és lagúna: a dermesztő és a forró Izland /tudomany/fold/20020521jeglava.html

Miután az MTK elleni vasárnapi örökrangadón kiállították, Dragóner Attila (FTC) szereplése is kérdésessé vált. Az MLSZ szabályai szerint ugyanis ha valakinek egy-két hétre felfüggesztik a játékjogát - s a védőre valószínűleg ilyen büntetés vár -, akkor a válogatottban sem léphet pályára. Bozóky Imre, a szövetség elnöke azonban "felmentette" a labdarúgót, és engedélyt adott arra, hogy a nemzeti csapat rendelkezésére álljon. A döntést azzal indokolta, hogy a piros lapot nem kirívóan sportszerűtlen megmozdulásért kapta.

Csapatunk hétfő délutántól a tatai edzőtáborban készül, majd csütörtökön reggel utazik el Izlandra. A szombati találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik, a játékvezető a finn Jari Maisonlahti lesz. A két együttes eddig hatszor mérte össze tudását, háromszor magyar, háromszor izlandi győzelem született.