Vágólapra másolva!
Az Internazionaléval kapcsolatban a nyári átigazolási piacon legtöbbször Alessandro Nesta nevét lehetett hallani. A milánói klub elsődleges kiszemeltje valóban a Lazio középhátvédje volt, ám Nesta Rómában, az Inter pedig hoppon maradt. Héctor Cúper elképzelési közt a védelem megerősítése mellett egy bal oldali középpályás szerződtetése is szerepel, de egyelőre azt a posztot sem sikerült betölteni a csapatnál.

A bal oldal az egész idény során gondot jelentett a milánói együttes számára, hiszen sem a védelemben, sem a középpályán nem akadt megnyugtató megoldás erre a posztra. A hátvédsorban hol a szlovák Vratislav Gresko, hol pedig Nelson Vivas játszott, így az Inter egyik fő célja az volt a nyáron, hogy ebbe a pozícióba szerződtessen valakit. Itt gyorsan sikerült is megtalálni a megoldást Francesco Coco személyében, aki az előző szezont ugyan a Barcelonában töltötte, de a Milantól kellett megszerezni, lévén papíron a városi rivális játékosa volt.

A bal oldal a középpályán is problémás zóna volt. A bajnokság elején az argentin Andrés Guglielminpietro játszott ezen a poszton, de a játékával Cúper nem volt teljesen elégedett, ráadásul a Guly becenévre hallgató labdarúgó később meg is sérült. A szezon hátralévő részében hol az uruguayi Alváro Recoba, hol pedig a francia Stéphane Dalmat szerepelt a középpálya bal oldalán, de mindkét variáció kényszermegoldás volt, hiszen egyiküknek sem ez az igazi pozíciója.

A feladat tehát adott volt az egyesület számára: erre a posztra is igazolni kell valakit. Márpedig ha a bal oldalról van szó, akkor Cúperrel kapcsolatban mindenkinek egy futballista neve jut az eszébe: Kily Gonzálezé. Az argentin középpályás a Valenciában már dolgozott együtt a mesterrel, és az ő keze alatt lett világklasszis labdarúgó, nem csoda tehát, hogy Cúper szívesen látta volna őt az Internél. A transzfertől a Valencia sem zárkózott el teljesen, hiszen Kily helyén a fiatal Vicentével is rendelkeznek, ám az argentin labdarúgó egyelőre még mindig a spanyol klub játékosának mondhatja magát. Ennek oka: a két egyesület nem tudott dűlőre jutni a transzferdíjban, hiszen a hispánok 15 millió eurót szeretnének kapni, míg az Inter nyolcmilliót, plusz egy labdarúgót (az Okan, Ventola, Farinós trióból valakit) adna Kilyért.

Kevesebb pénzzel is beérik az Inter sztárjai/sport/focivilag/20020713kevesebb.htmlInter Milanhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=45211

A milánóiak éppen ezért szétnéztek a játékospiacon, hogy kivel lehetne még megoldani a problémájukat, és több labdarúgót is kiszemeltek. Szóba került például a dán Martin Jörgensen leigazolása az Udinesétől, ám ő túlságosan is sérülékeny, így nagy kockázat lenne a leigazolása. Felmerült Marc Overmars neve is, a holland villámszélsőért Farinóst ajánlották fel a Barcelonának, de kicsi a valószínűsége, hogy a katalánok belemennének ebbe a cserébe, különösen, hogy ismét Van Gaal a Barca mestere, aki nem szívesen válik meg honfitársaitól. A minap pedig a skót Rangers dán játékosával, Peter Lövenkrandsszal hozták kapcsolatba az Internazionalét, a hírek szerint a milánói egyesület két megfigyelője is árgus szemekkel figyelte a szélső teljesítményét a glasgow-iak AC Milan elleni edzőmeccsén. Lövenkrands azonban egyelőre nem gondolkozik azon, hogy klubot váltson, nagyon is jól érzi magát a Rangersnél, ahol a szurkolók valósággal istenítik azóta, hogy a kupadöntőn győztes gólt szerzett a Celtic ellen. Az Inter tehát egyelőre még nem találta meg a megoldást a középpálya bal oldalára, ám mivel az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, nem valószínű, hogy ez így is marad.