Vágólapra másolva!
Azon európai csapatok közül, amelyekben magyar futballista szerepel, talán a holland NAC Bredának megy a legjobban, hiszen a Babos Gábor, Pető Tamás és Fehér Csaba együttese az ötödik helyen áll a bajnokságban. Noha az együttes a hét végén kikapott a PSV Eindhoven otthonában, ennek ellenére a vezetőség elégedett a tréner, Henk ten Cate munkájával, és új, három évre szóló szerződést ajánlott neki.

A Breda 2000 nyarán jutott fel az élvonalba Hollandiában, és az egyesület ekkor szerződtette az ezt megelőzően az MTK-nál dolgozó Ten Catét. A mester nem egyedül érkezett Magyarországról, hanem két futballistát is vitt magával a kapus Babos Gábor és a védő Fehér Csaba személyében. A magyar játékosok remekül beilleszkedtek a csapatba, különösen Babosnak ment jól a védés, hiszen a szezon legjobb portásának választották, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Feyernoordba igazoljon.

A csapat végül a kilencedik helyen fejezte be a szezont, ami remek eredmény volt az újonc együttestől, de Ten Cate ezzel sem elégedett meg, és a jelenlegi bajnokságban a nemzetközi kupaszereplés küszöbére vezette az immár egy harmadik magyarral, Pető Tamással, is megerősödött együttest.

A szezon folyamán előfordult, hogy a Breda a harmadik helyen állt, és bár a hét végén vereséget szenvedett a PSV Eindhoven otthonában, így is az ötödik pozíciót foglalja el, mindössze öt pont lemaradással a listavezető Ajax mögött. Nem csoda, hogy a NAC vezetősége szerződést szeretne hosszabbítani a trénerrel, és a szakember is szívesen maradna a klubnál. A tárgyalások már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek, de az elmúlt év végén a megbeszélések elakadtak, mivel a csapat két játékosa, a brazil Sergio és Cristiano kijelentette, hogy távozni akar, és ez kissé feldühítette Ten Catét. A konfliktus azonban elrendeződött, és a tréner készen áll arra, hogy újabb három évre elkötelezze magát az egyesülethez. "El sem tudják képzelni, hogy milyen jól érzem magam a klubnál. Belgiumban élek, és ez okoz némi problémát az adózás során, de a hét folyamán minden részletet elrendezünk. Nagyon örülök, hogy végre aláírhatjuk a szerződést, hiszen már kezdtem unni a várakozást" - jelentette ki az MTK volt mestere.

Ajánlat: