Vágólapra másolva!
Rövid téli szünetet követően teljes gőzzel rajtol a német Bundesliga, amely egyből a Schalke - Bayern szuperrangadóval nyit.

A Cottbus -Werder Bremen találkozón a hazai együttesben a Kicker magazin szerint a kezdőcsapatban kap helyet Mátyus és Miriuta is, noha utóbbi a napokban kapott ultimátumot a klubtól. Az ősz ugyanis nem úgy sikerült számára, ahogyan tervezte, így Miriuta négyhónapnyi bizonyítási lehetőséget kap a klubvezetéstől, ez alatt kell meggyőzni Geyer edzőt arról, hogy a nyáron lejáró szerződést érdemes meghosszabbítani. A csapatban Sebők sérült - amúgy is sárga lapos eltiltását töltené -, de nem játszhat Feldhoff, Micevski, Jungnickel, Latoundji, Termina, Franklin, Brasilia és Hujdurovic sem. A vendégeknél Lisztes kirobbanthatatlan, de vigyáznia kell, mert ha sárgát kap, akkor egy mérkőzésre eltiltják. Blank és Silva influenzás, Skripnik, Barten sérült, Stalteri pedig az Arany-kupán vesz részt. A Werder másodszor lép pályára élvonalbeli mérkőzésen Cottbusban, tavaly kikapott. Miután az Energie már 14 mérkőzés óta nyeretlen, most a vendégsiker a valószínűbb.

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére Gelsenkirchenben kerül sor, ahol a Schalke a Bayernt fogadja. A bajoroknál Lizarazu és Sergio sérült, de kisebb gondokkal küzd Robert Kovac és Zickler is. Ottmar Hitzfeld csupán annak örül, hogy Sammy Kuffourt kidobták a ghánai válogatottból, így rá számíthat a bajor szakvezető A Schalkéban Eigenrauch és Hajto nem egészséges, Agali pedig az Afrika-kupán szerepel. Amennyiben Van Kerckhoven felépül, kezdő lesz, amúgy Matellan helyettesíti. Asamoah egyelőre csak kispados.

Magyar szempontból érdekes mérkőzés vár a Herthára is, amelyben a Kicker szerint továbbra is Fiedler az elsőszámú kapus, Király Gábornak pedig csupán a kispad jut. Dárdai kezd, Konsztantinidisz, Deisler és Nedzipi sérült, Simunic sárga lapos eltiltását tölti. Dortmundban Reina és Addo sérült, Amoroso vírusos influenzával küzd, míg Oliseh Nigériát erősíti az afrikai kontinensviadalon. Ennek ellenére a Dortmund az esélyesebb, pláne, hogy nyolc mérkőzés és 30 év óta veretlen a Herthával szemben a Westfalenstadionban.

Bundesliga, 19. forduló
Szombat, 15.30 óra:
1860 München - Köln
Mönchengladbach - 1. FC Kaiserslautern
Bayer Leverkusen - Hansa Rostock
SC Freiburg - 1. FC Nürnberg
VfB Stuttgart - Hamburg
FC Schalke 04 - Bayern München
FC St. Pauli - VfL Wolfsburg
Vasárnap, 17.30 óra
Energie Cottbus - Werder Bremen
Dortmund - Hertha BSC

Korábban:

Pincési László