Vágólapra másolva!
Amióta az 1860 München edzőt cserélt, és Werner Lorant helyét Peter Pacult foglalta el a kispadon, a norvég középpályás nem sok játéklehetőséget kapott az Oroszlánoknál. Miután azt szóvá tette a trénernél, átadólistára tették, és Myklandot most a dán FC Köbenhavn vette meg körülbelül 300 ezer fontnak megfelelő összegért.

Fotó: Reuters
A Moszkitó Werner Lorant edzősége alatt kihagyhatatlan volt a kisebbik müncheni csapatból

Ekkor már korosztályos válogatottnak mondhatta magát, és szerepelt a junior-világbajnokságon is. Hamarosan a nagyválogatottban is bemutatkozhatott, első találkozója egyben a szövetségi kapitány, Egil Olsen debütálása volt - a norvégok nyertek Kamerun ellen, és innentől kezdve Mykland éveken keresztül kihagyhatatlan volt a nemzeti csapatból.

1995 tavaszán a holland FC Utrechtbe szerződött, de nem sikerült beilleszkednie a csapatba, így visszatért a Starthoz. 1996 végén a görög Panathinaikosz ajánlatát fogadta el, és itt már jobban bevált, éveken keresztül az athéniak erőssége volt.

Ott volt az 1998-as világbajnokságon és a 2000-es Eb-n is, utóbbit követően azonban lemondta a válogatottságot. Ekkor szerződött az 1860 Münchenhez is - a rossz nyelvek szerint csak azért, mert a bajor fővárosban többet ihatott kedvenc italából, a sörből.

Első szezonjában jól játszott az Oroszlánoknál, de a jelenlegi idényben - részben sérülése miatt - keveset mutatott. A trénerrel való nézeteltérése miatt átadólistára került, de a koppenhágaiak hamar lecsaptak rá. Mykland beceneve Moszkitó, ami rendkívül agresszív játékmodorára, valamint apró termetére utal.

Korábban:

A nap játékosa: Adrian Mutu (Hellas Verona)