Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München 25 év után másodszor hódította el a labdarúgó Világkupát, miután Tokióban hosszabbítás után 1-0-ra nyert a legjobb dél-amerikai együttes, a Libertadores-kupa-első Boca Juniors ellen.

Világkupa-döntő, Tokió, 55 ezer néző, v: Nielsen (dán)
Bayern München - Boca Juniors 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
Bayern München: Kahn - Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Lizarazu - N. Kovac (Jancker, 76.), Fink, Hargreaves (Sforza, 76.), Sergio - Elber, Pizarro (Thiam, 118.)
Boca Juniors: Cordoba - Schiavi, Martinez (Calvo, 17., Carreno, 110.), Burdisso, Rodriguez - Serna, Traverso, Riquelme, Villarreal (Pinto, 99.) - Delgado, Schelotto
gól: Kuffour (110.)
kiállítva: Delgado (45.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a Bajnokok Ligája és a Libertadores-kupa győztesének csatája. Az első játékrészben veszélyes helyzetet csak az argentin csapat alakított ki: a 24. percben Schelotto 13 méterről lőtt mellé. A félidő utolsó percében Delgado tört be a tizenhatoson belülre, eltolta a labdát Kahn mellett, majd feldobta magát. Mivel volt már egy sárga lapja, a játékvezető színészkedésért kiállította.

A szünetben a játékoskijáróban néhány argentin futballista Oliver Kahnra támadt: azzal vádolták, hogy ő állíttatta ki Delgadót. A verekedést a két együttes vezetői akadályozták meg. A feszült hangulatú második 45 percben a müncheniek játszottak fölényben, a legnagyobb lehetőséget a 82. percben szalasztották el: Pizzaro 10 méteres lövését Cordoba lábbal védte.

A hosszabbításban a fáradó argentinok ellen egyre nagyobb fölénybe kerültek a müncheniek, és a 110. percben egy nagy kapu előtti kavarodás után Kuffour révén megszerezték a győztes találatot. A Bayern 1976 után hódította el újra a Világkupát.

Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője: "Boldog vagyok, hogy nem volt szükség tizenegyesrúgásokra. Az argentinok nagyon agresszíven játszottak, ezzel a stílussal sokáig nem tudtunk mit kezdeni. Arra felkészültünk, hogy a beívelésekkel lehetünk eredményesek, jól fejelő játékosaink sokszor okoztak zavart a Boca kapuja előtt. A kiállítás után nem gondoltam volna, hogy szükség lesz a hosszabbításra is, úgy érzem megérdemelten nyertünk."

A mérkőzés egyetlen gólját szerző Samuel Kuffourt választották a mezőny legjobbjának. A ghánai válogatott védő egy Toyota személygépkocsit kapott ajándékba. "Ez óriási: Ghánában már van egy Toyotám, de ezt ne árulják el az Opelnek, a klub szponzorának! A gólomat a kisbabánknak, Godevának és feleségemnek, Franziscának ajánlom" - mondta Kuffour.

Korábban:

Világkupát akar a Bayern