Vágólapra másolva!
Egész nyáron húzódott David De Gea átigazolása, és bár sokáig úgy tűnt, a Real Madrid elviszi a Manchester Unitedtől, adminisztrációs hiba miatt mégsem jött össze az üzlet.

Hétfő este még úgy tűnt, a két klub megegyezett egymással, és De Gea 29 millió fontért megy a Realba, a MU pedig a pénz mellett Keylor Navast is megkapja. Aztán jött a nagy és meglehetősen kellemetlen fordulat: a csapatok kicsúsztak az átigazolási határidőből.

A MU azzal védekezik, hogy az átigazolási piac spanyol zárása, vagyis hétfőn 23 óra előtt feltöltötte a szükséges dokumentumokat a FIFA rendszerébe, és az angolok szerint a Real küldte el túl későn a papírokat a spanyol szövetségnek. A MU illetékesei azt bizonygatták, hogy megvan a visszaigazolásuk, amely azt bizonyítja, hogy időben cselekedtek az átigazolással kapcsolatban.

A Goal.com azt írja, kedden még mindkét csapat tárgyal a FIFA-val és a spanyol szövetséggel is, mivel mindkettőjük érdeke, hogy az üzlet létrejöjjön. Amennyiben nem sikerül meggyőzniük a két szövetséget, akkor De Gea januárig a MU-nál marad – és valószínűleg ülhet a lelátón, ahogy eddig is a mostani szezonban. Angliában ma este 19 órakor zárul az átigazolási időszak, nem kizárt, hogy az ügy még tartogat újabb fordulatot.