Vágólapra másolva!
A Manchester United 1-0-s sikerével kezdődött meg az angol-labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulója. A Vörös Ördögök a csapatkapitány Roy Keane kései fejesgóljával gyűjtötték be a három pontot a Leeds vendégeként.

Parázs rangadóval kezdődött a Premiership kilencedik fordulója: a botladozó, ám hazai pályán minden csapatra veszélyes Leeds a Manchester Unitedet fogadta az Elland Roadon. A két gárda mindig rendkívül kemény, nagy csatát vívott egymással, amit csak fokozott az egykori leedsi kedvenc, Rio Ferdinand Old Traffordra szerződése. A válogatott középhátvédet most sem fogadta kitörő lelkesedéssel a lelátókat megtöltő, mintegy 38 ezer hazai szurkoló, és az angol nemzeti együttes sorsdöntő isztambuli Eb-selejtezőjét az FA eltiltása miatt kihagyó játékos minden labdaérintését fütyülték.

Azonban nem Ferdinand volt az egyetlen, aki kivívta a lelátó népének ellenszenvét, hanem a manchesteri Ronaldo is, aki öt percen belül kétszer próbálta elhitetni a játékvezetővel, hogy Kelly szabálytalanul szerelte őt a tizenhatoson belül, azonban a második műesés túl látványosra sikeredett, így Graham Poll sárga lappal jutalmazta a portugál tinisztárt.

Ezen kívül nem sok eseményt lehetett feljegyezni az első játékrészben, hiszen a hazaiak gyakorlatilag nem kerültek helyzetbe, míg a Manchester egy Nistelrooy-fejesen kívül nem sok mindent tudott felmutatni. A MU mezőnyfölényben játszott, azonban ez kevés volt a Ferguson-csapatnak a gólszerzéshez, így végül igazságosnak mondható gól nélküli állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben úgy tűnt, hogy felpörgeti a játékot a MU: egy nagyszerű kényszerítőt követően Scholes középről, mintegy 17 méterről bombázott kapura, azonban Robinson nagyszerű reflexmozdulattal hárította a kemény lövést. Aztán ennyi: a csapatok visszatértek az első félidőben is látott nagy iramú, ám komoly helyzetek nélküli futballhoz.

A félidő derekán aztán a menedzserek is úgy gondolták, hogy ideje megerősíteni a támadójátékot, ezért Peter Reid a francia Sakhót, Sir Alex Ferguson pedig az uruguayi Forlánt dobta harcba, de ezzel sem tudtak igazán változtatni a játék képén.

A 81. percben végül góllá érett az enyhe vendégfölény: Gary Neville jobb oldali beadása után a védők elfeledkeztek Roy Keane-ről, és a vendégek csapatkapitánya Robinson kapujának bal alsó sarkába bólintott.

A hátralévő percekben a vendégek többször is bebiztosíthatták volna győzelmüket, azonban a legnagyobb helyzeteket is elhibázták, így végül maradt a 0-1 és a látottak alapján megérdemeltnek mondható manchesteri siker.

Premiership, 8. forduló:
Leeds United - Manchester United 0-1 (0-0)
gól:
Keane (81.)

Arsenal - Chelsea 2-1 (1-1)
gól:
Edu (5.), Henry (75.), illetve Crespo (9.)

Fulham - Wolverhampton Wanderers 0-0

Manchester City - Bolton Wanderers 6-2 (1-1)
gól:
Wright-Phillips (27., 56.), Distin (48.), Anelka (58., 74.), Reyna (84.), illetve Nolan (25.), Campo (60.)
kiállítva: Wright-Phillips (60.)

Middlesbrough - Newcastle United 0-1 (0-1)
gól:
Ameobi (21.)

Portsmouth-FC Liverpool 1-0 (1-0)
gól:
Berger (4.)