Vágólapra másolva!
Hidetoshi Nakata Rómából Parmába tette át székhelyét - a japán klasszis a bajnokcsapattól 26 millió dollárért került négy évre a kék-sárgákhoz.

"Megtiszteltetés, hogy egy ilyen kiváló csapatban szerepelhetek. Remélem, hogy a Bajnokok Ligájában is módom lesz bemutatkozni" - nyilatkozta a 24 éves válogatott középpályás (a Serie A-ban negyedik helyen végzett Parma selejtezőn át juthat a BL-be). Nakatát az AS Roma tavaly januárban 16 millió dollárért igazolta le a Perugiától - a Parmának már 26 milliót (7,6 milliárd forint) kellett leszurkolnia érte. Maga az érintett ennek tizedét keresi majd évente. "Régóta le szeretnénk szerzdőtetni Hidetoshit. Korábban a Roma megelőzött minket, most végre a miénk" - így az elégedett pármai klubelnök, Stefano Tanzi.

Nakatával a Manchester és az Arsenal is "szemezett". Aki viszont mindenképpen örül a viszontlátásnak, az a kameruni válogatott Patrick Mboma, aki klubtársa volt Nakatának a J-League-ben, a Gamba Osaka színeiben. "Nakata fantasztikus. Ha ő tömne passzokkal, rengeteg gólt lőnék" - nyilatkozta Mboma a Konföderációs Kupán a japánoktól 2-0 arányban elvesztett meccs után.

Nakata mellett további két japán futballista keresheti kenyerét Európában: Shinji Ono a Feyenoorban, Junichi Inamoto az Arsenalban folytathatja. Az új igazolás némelyest tán megvigasztalja a Lilian Thuram (Juventus), Gianluigi Buffon (Juventus), Sergio Conceicao (Internazionale) és Marcio Amoroso (Dortmund) távozása miatt szomorkodó Parma-szurkolókat.