Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot vehet Christian Horner zaklatási ügye, ugyanis a Forma-1-ben címvédő Red Bull csapatfőnökét korábban megvádoló nő fellebbezett a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

A Red Bull csapatfőnöke ellen még február elején indított belső vizsgálatot a Red Bull GmbH, miután az F1-es istálló egyik női alkalmazottja nem megfelelő viselkedéssel vádolta meg. A belső vizsgálat közvetlenül a Bahreini Nagydíjat megelőzően tisztázta Hornert, ezt követően azonban drámai fordulatokat vett az ügy: egy névtelen, nem hivatalos e-mailben elküldték az F1 munkatársainak a Horner által küldött szexuális jellegű üzeneteket és képeket, ráadásul a brit szakember állítólag megpróbált megegyezni a nővel – 760 ezer eurót (300 millió forint) ajánlott azért, hogy rendezzék az ügyet. Mindezek látszólag Horner bűnösségét támasztották alá. A szezonnyitó bahreini hétvégét megelőző napon a Red Bull bejelentette, hogy nem találták bűnösnek Hornert az ellene felhozott vádakban, viszont a női munkatársat felmentették a munkavégzés alól. A botrány azonban továbbra sem akar csitulni. 

Christian Horner
Christian Hornert bepanaszolták az FIA-nál
Fotó: AFP

A BBC Sport jelentése szerint a Horner elleni vádak középpontjában álló nő panaszt nyújtott be az FIA etikai bizottságának. Horner eddig folyamatosan tagadta az ellene felhozott vádakat. A BBC cikke szerint azonban egy ismeretlen szivárogtató korábban kétszer is panaszt tett az FIA-nál. Az első bejelentés még február 2-án érkezett a szövetség etikai és megfelelőségi forródrótjára, ebben közvetlen utalást tettek Horner viselkedésére egy női alkalmazottal szemben, majd márciusban a Bahreini Nagydíj után érkezett panasz, amiben már arra figyelmeztettek, hogy a szivárogtató legközelebb már a média elé viszi az ügyet.

Elzárkózik az FIA

Az FIA korábban nem akart beleavatkozni egy csapat belső ügyébe sem, ezek után már kénytelen lenne, de a szövetség hivatalos közleménye nem erre enged következtetni.

"Az FIA-nál a megkereséseket és a panaszokat a megfelelőségi tiszt és adott esetben az Etikai Bizottság fogadja, illetve kezeli. Mindkét szerv önállóan működik, szigorú titoktartást biztosítva az egész folyamat során. Ennek következtében nem tudunk megerősíteni egyetlen konkrét panasz beérkezését sem, és valószínűtlen, hogy további észrevételeink lennének a panaszokkal kapcsolatban, amelyeket kapunk" – olvasható az F1-et irányító testület hivatalos közleményében.

Az FIA felé tett panaszok azok után a munkája alól felfüggesztett nő úgy döntött, hogy visszatámad, és megpróbálja bizonyítani igazát, ezért fellebbez a Red Bull döntése ellen, miszerint elutasították az eredeti panasztételét. Vagyis koránt sincs még vége a Horner-botránynak.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.