Vágólapra másolva!
Munkaügyi bíróságra megy a Forma-1-es Red Bull csapatnak az a női alkalmazottja, aki szexuális zaklatással vádolta meg Christian Horner csapatfőnöket. Míg azonban Hornert nem találata bűnösnek a belső vizsgálat, a nőt felfüggesztették állásából. Amennyiben nem veszik vissza, úgy jöhet az újabb, még súlyosabb jogi lépés.

Munkaügyi bíróságra viszi az ügyét az a női Red Bull alkalmazott, akit azt követően függesztettek fel az állásából, hogy "nem megfelelő viselkedéssel" vádolta meg Christian Hornert, a világbajnoki címvédő istálló csapatfőnökét. Az osztrák csapat és a thaiföldi tulajdonosok belső vizsgálata Hornert nem találta bűnösnek, a nőt viszont felfüggesztette állásából. Ő fellebbezett a döntés ellen, most pedig amondó, amennyiben a fellebbezése nem jár sikerrel, úgy munkaügyi bíróság elé viszi az ügyet, írja a Guardian brit lap.

Christian Horner, Red Bull, Forma-1
Christian Horner gondolkodhat rajta, hogy fog kimászni ebből az ügyből
Fotó: AFP

A botrány február elején, nem sokkal az idei új autó bemutatása előtt robbant ki. A bizalmasan kezelt, szigorúan őrzött részletekről egyelőre annyi derült ki, hogy a nős Horner nem a munkahelyi szabályoknak megfelelően viselkedett a csapat egyik női alkalmazottjával. Az idény nyitó Bahreini Nagydíj előtt e-mailek és képek kiszivárogtak ugyan, de ezek nem jelentek meg a sajtóban.

Amennyiben a nő valóban munkaügyi bíróságra megy, az mindenkinek kellemetlen lesz, attól fogva ugyanis már nehéz lesz titokban tartani azokat a privát információkat és részleteket, amelyek eddig nem láttak napvilágot.

"Ez olyan, mint egy útvonalterv, ezek az állomások vannak az út során - mondta az ügymenetről Tania Goodman, a brit lap által megkérdezett munkajogász. Ha egy munkavállaló keresetet nyújt be a cége ellen, előbb igyekeznek informális úton megoldást találni. Ha ez nem sikerül, akkor viszont nyomozati szakaszba lép az ügy nyilvános meghallgatásokkal" - mondta a szakértő.

Alighanem ez hiányzik most a legkevésbé Hornernek és a Red Bullnak.

 

Kapcsolódó cikkek: