Vágólapra másolva!
A Red Bullt üldöző csapatok számára fény lehet az alagút végén, hogy Max Verstappen kiesett az Ausztrál Nagydíjon, ezzel pedig újra nyíltabbá vált a világbajnoki pontverseny.

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint újabb hibák várhatóak a Red Bull autóitól. Az olasz istálló vágyai egyértelműek, de ettől még nem biztos, hogy a Forma-1 egyik legdominánsabb autó-pilóta párosa hibát hibára fog halmozni.

Formula 1 Lenovo Grand Prix Of Japan 2023
Frederic Vasseur újabb hibára számít
Fotó: NurPhoto via AFP/Gongora

A Red Bull hibája vasárnap Max Verstappen kieséséhez és végül a ferraris Carlos Sainz futamgyőzelméhez vezetett. Az olaszok csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint Sainz sikere azt jelenti, hogy az általuk a Red Bullra gyakorolt nyomás hatására ők is képesek hibázni.

A mindössze 16 nappal a futam előtt vakbélműtéten átesett Sainz mögött csapattársa, Charles Leclerc végzett, így 2022 óta először volt Ferrari egy-kettő a célban.

„A magabiztosságnak komoly szerepe van a sikerekben. Az elmúlt hónapban sikerült magabiztosabbakká válnunk, de már alakult a dolog az előző szezon második felében is. Ez a hétvége is jó bizonyíték arra, hogy kezdenek összeállni a dolgok. Könnyen lehet, hogy nem így alakul majd minden hétvége, de ha mindent jól csinálunk, akkor nyomás alá tudjuk helyezni őket. Amikor nyomás van rajtuk, akkor hibázni fognak, ez pedig azt jelenti, hogy ebbe az irányba kell továbbmennünk” – mondta Vasseur, aki szerint fontos, hogy az első naptól kezdve önbizalommal tudtak odaállni, mert jó az autójuk.

A Melbourne-i remeklése után a Ferrari hátránya már csak négy pont a konstruktőrök között a Red Bull mögött, a pilóták versenyében továbbra is Max Verstappen vezet.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.