Vágólapra másolva!
Mindketten 7 ultralágy, 2 szuperlágy és 4 lágy gumiszettből gazdálkodhatnak az Abu-dzabi Nagydíjon. Érdekesség, hogy a mezőny nagy része a legpuhább és a legkeményebb keveréket preferálta.

A Pirelli közzétette a versenyzők gumiválasztását a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra, amelyen a három leglágyabb keveréket lehet majd használni. Érdekes módon szinte mindenki a skála két végletét preferálta, csak a Sauber versenyzői számítanak kivételnek: ők az ultralágy és a szuperlágy típusból rendelték a legtöbbet. A tendencia általában az, hogy a csapatok a legpuhább gumikból töltik fel a készlet nagy részét.

A versenyzők gumiválasztása a szezonzáróra Forrás: Pirelli

Sergio Pérez és Esteben Gutiérrez ugyanannyi garnitúrát kap a lágy gumiból, mint a szuperlágyból, de ahogy mindenki másnak, nekik is a lila oldalfalú, idén bemutatkozó ultralágy keverékből pakolnak be legtöbbet a garázsba.

A világbajnoki küzdelem két állva maradt harcosa 7-7 szettet rendelt belőle,

ahogy többek közt a Ferrari, a Red Bull és a Williams pilótái is. Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek a többi abroncsból szintén ugyanannyi áll majd rendelkezésre, több istállónál azonban kicsit variálhatnak a versenyzők programjával.

A ferraris Sebastian Vettelnek, a williamses Felipe Massának, valamint a Red Bull párosának eggyel több garnitúra lágy abroncsa lesz, mint Hamiltonnak és Rosbergnek, ami eredményezhet némi taktikai változatosságot az élmezőnyben.

A Pirellinek leadott lista azt sejteti, hogy az időmérőn ezúttal nem lesz kérdés, hogy valaki megpróbál-e nem a leggyorsabb gumival továbbjutni a Q2-ből.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!