Vágólapra másolva!
A német szerint a szuzukai esőben lehetetlen volt megállapítani, hogy állnak a többiekhez képest, de legalább javult az autójuk a nap végére.

A Ferrari versenyzői a Red Bullok és a Mercedesek mögött az 5. és 6. helyen zárták a Japán Nagydíj második szabadedzését, de Sebastian Vettel szerint ezen a pénteken a szokásosnál is kevesebb értelme van az időeredményeket elemezni. Mindkét gyakorlás vizes pályán zajlott, ezért a négyszeres világbajnok szerint egyáltalán nem mérvadóak az eredmények.

„Megpróbáltunk néhány kört futni, de nem volt könnyű, mert helyenként nagyon sok víz állt a pályán" – mondta Vettel, aki a 19 megtett körével a mezőny legszorgalmasabb versenyzőjének bizonyult délután. „Ilyenkor gyakran a versenyző dönti el, hogy szeretné-e folytatni a körözést, mert mi érezzük, milyen a gumik és a pálya állapota."

Délután Vettel tette meg a legtöbb kört Forrás: AFP

„Mivel változóak voltak a körülmények, nehéz összehasonlítani a többiek autóját a miénkkel" – tette hozzá, de megpróbált pozitívumot is találni az esős edzésekben. „Szerintem az első gyakorlás elején nem tartottunk ott, ahol szerettünk volna, de végül ma is sikerült tanulnunk valamit. Meglátjuk, milyen lesz az időjárás a következő két napban."

A Vettel mögött 51 ezredes lemaradással a 6. helyet megszerző Räikkönen nem örült neki, hogy a csapatok az eső miatt értékes időt veszítettek a felkészülésből. „Ma nem volt túl jó idő, ezért a pálya állapota is trükkös volt" - mondta. "Kár érte, de igazából átlagos napunk volt: futottunk néhány kört, és megpróbáltunk tanulni belőle valamit. Még nem tudjuk, milyen időre számíthatunk holnap, bármi lehetséges. Mindenesetre megpróbálunk jó munkát végezni, és a lehető legtöbbet kihozni az autónkból."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!