Vágólapra másolva!
A brit úgy érzi, a Mercedesnél egyre elszántabban dolgoznak az újabb sikerekért, ezért boldogan hosszabbított a csapattal. Toto Wolff örül, hogy továbbra is a Forma-1 legjobb pilótapárosával dolgozhat.

A Mercedes szerda délután jelentette be, hogy sikerült pontot tenniük a Lewis Hamiltonnal folytatott hosszú tárgyalások végére, és 2018 végéig meghosszabbították világbajnok pilótájuk szerződését. A két fél az elmúlt hónapokban nem hagyott kétséget afelől, hogy folytatni szeretnék a közös munkát, de a szerződés részleteiről csak az elmúlt napokban tudtak végleg megegyezni.

Hamilton 2013 óta versenyez a Mercedesnél, jövőre tehát a negyedik idényét kezdi meg a csapattal. Noha tavaly mindkét világbajnoki címet elhódították, úgy érzi, ez cseppet sem csökkentette az istálló motivációját, sőt minden eddiginél elszántabban küzdenek az újabb sikerekért.

„A Mercedes az otthonom, és boldogabb nem is lehetnék, hogy újabb három évre itt maradhatok" - nyilatkozta a brit, aki szerint „nagyon könnyű" volt meghozni a döntést. „A cégen belül csupa szenvedélyes, versenyző szellemű szakember dolgozik, akár az igazgatótanácsról, akár a gyárról beszélünk. Hihetetlen, mennyire éhesek a győzelemre. A tavalyi győzelmünk után most még jobban vágynak a sikerre, és ez rám is vonatkozik."

Hamilton biztos benne, hogy a következő években is sikeres lehet a Mercedesszel Forrás: AFP

A Mercedes idén eddig öt futamból négyet megnyert, csak Malajziában tréfálta meg őket a Ferrari. Hamilton biztos benne, hogy az idei autója is elég erős lesz a világbajnoki győzelemhez. „Még soha nem vezettem olyan jó autót, mint az idei Mercedes - minden hétvégén élvezet kihajtani vele a pályára, és minden nagydíjon a határon autózhatok vele" – jelentette ki a címvédő, akit 1998-ban kezdett támogatni a Mercedes, ezért már várja, hogy 2018-ban az együttműködésük 20. évfordulóját ünnepeljék.

A legjobb pilótapáros

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elismerte, megkönnyebbült, amikor végre aláírták az új szerződést Hamiltonnal, bár soha nem sürgették a versenyzőjüket. „A Forma-1-ben a siker egyik feltétele a stabilitás, ez most sikerült is elérnünk" – nyilatkozta. „Lewis tavaly egy történelmi világbajnoki cím részese volt a Mercedes-Benzzel, és az idei szezon egyik prioritása volt, hogy meghosszabbítsuk a szerződését. Elegendő időt hagytunk a tárgyalásokra, semmit nem akartunk elsietni."

Wolff szerint az új szerződésből nemcsak a Mercedes F1-es csapatának, hanem az egész vállalatnak előnye származhat. „Lewis pályán elért eredményei magukért beszélnek, és a vállalat a személyiségéből is profitálhat" – vélekedett. „Személy szerint már nagyon várom, hogy továbbra is a Forma-1 legerősebb pilótapárosával dolgozhassak, és újabb történelmi sikereket érjünk el együtt."

A Mercedes másik versenyzője, Nico Rosberg már tavaly nyáron több évre meghosszabbította a szerződését a csapattal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!